annonce

Sådan optimerer du hverdagen på arbejdspladsen

Uanset om du er ansat eller leder på en arbejdsplads, vil der opstå tanker omkring, hvordan hverdagen kan optimeres.

Vi mennesker bruger mange timer på arbejdspladsen hver eneste uge, og derfor vil mindre justeringer kunne gøre en stor forskel.

I denne artikel bliver du klogere på nogle af de justeringer, som din arbejdsplads med fordel kunne gøre.

Regelmæssige pauser

Det er de færreste mennesker, der ikke oplever travlhed på arbejdspladsen. Det kan medføre, at vi i høj grad er tilbøjelige til at udskifte pauserne med arbejde, så vi formår at færdiggøre de opgaver, vi får stillet. Det er dog ikke en særlig langsigtet fordel, når vi fjerner de regelmæssige pauser, da det mindsker vores koncentration og ydeevne.

Derfor er det vigtigt, at vi giver os selv få afbræk i løbet af dagens gøremål. Manglende pauser kan i sidste ende betyde gener som hovedpine, svimmelhed og dårlig ydeevne. Pausen skal som regel også suppleres med en ordentlig mængde mad og drikke i løbet af en dag på arbejdet.

Bevægelighed

Arbejdspladser svinger meget i bevægelighed, hvor vi enten kan bruge størstedelen af timerne med bagdelen placeret tungt i en kontorstol, eller være oprejst ved eksempelvis størstedelen af arbejdspladserne indenfor håndværkerfaget.

Har du et stillesiddende arbejde, så kan det være en stor fordel i dagligdagen, at du inkorporerer bevægelighed. Det betyder ikke, at du skal løbe rundt i kontorbygningen, men blot hæve skrivebordet en gang i mellem eller holde pause i den friske luft.

Det er vigtigt, at vi medregner vores krops tilstand, når vi er på arbejdspladsen. Derfor skal vi vende fokusset mod ergonomiske korrekte stillinge både siddende og stående.

Kom lettere fra A til B

Nogle arbejdspladser råder over et stort antal kvadratmeter. Dette kunne eksempelvis være forlystelsesparker, zoologiske haver eller golfbaner. Arbejdsopgaver kan dermed være placeret med flere kilometers afstand, hvilket sætter krav til et smart og funktionelt køretøj.

Med små el arbejdsbiler kan du optimere arbejdsmiljøet i høj grad på arbejdspladsen. Udover at de ansatte kan transportere sig let og problemfrit gennem de mange kvadratmeter, så er bilerne ofte udstyret med rigeligt plads til opbevaring. På den måde kan de ansatte have det nødvendige udstyr med sig, hvilket optimerer arbejdsopgaverne.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.