Business

Ens tag kan gennem årene begynde at se mere og mere trist ud.

Virksomhed

MB Tagrens

Adresse

Horsøparken 56, 9500 Hobro

Telefon

30 30 89 82

E-mail

kontakt@mbtagrens.dk

Webside

https://www.mbtagrens.dk/

Annonce Virksomhedsprofil - 31. maj 2019

Sådan passer du bedst dit hustag

Det danske vejr gør, at taget går gennem hårde perioder, hvor alger, mos og andre ting pludseligt sætter sig på tagets facade. Men bare rolig, der er råd til, hvordan du holder dit hustag flot, så din bolig kommer til at stråle, som var den ny.

I denne artikel vil vi komme ind på nogle af de bedste måder, hvorpå du kan passe ordentligt på dit tag, så du i sidste ende kan undgå at skulle skifte taget helt, eller forlænger tagets levetid.

Hold øje med dit tag

Det virker måske som noget meget basalt, men jo hurtigere man opdager skader eller andet på ens tag, jo hurtigere kan man udrede skaden, og skaden når derfor ikke at sprede sig. Hvis du vil holde liv i dit tag længst muligt, så kræver det, at man løbende holder øje med ens tag samt laver eftersyn og vedligehold.

I de fleste tilfælde handler det sådan set bare om at tjekke, at alt er, som det skal være. Man kan begynde med at tjekke, at alle tagsten eller plader er hele og ligger, som de skal ligge. Revnede sten bør udskiftes hurtigst muligt, så skaden ikke spredes. Endvidere kan man løbende tjekke, om der er utætheder i inddækningen ved skorstenen eller ved skotrenderne. Ligger der stumper af mørtel i tagrenden, kommer de et sted fra.

Hold mos og alger væk

Det at have mos og alger på ens tag er meget almindeligt, og det er noget, som de fleste ikke reagerer på. Dog kan det at holde mos og alger væk fra ens tag årligt være med til at forlænge levetiden på ens tag, samtidig med at det opretholder en flot facade på huset. Mos og alger kan skade taget og skabe frostsprængninger, som i sidste ende kan gøre taget utæt.

Måden, hvorpå man holder alger og mos nede på ens tag, billigst og nemmest, er med en professionel tagrensning. Med en professionel tagrensning sørger du for, at dit tag bliver vedligeholdt på den bedste måde muligt, og sørger samtidigt for at du kan have dit tag i mange år endnu. Det er langt billigere at vedligeholde sit tag, end det er at få lagt et nyt.

Nyheder udvalgt til dig