annonce

Sådan passer du bedst på din cykel

Vi er i Danmark kendte for vores mange cyklister, og vi elsker at cykle til og fra både venner, familie, skole og arbejde.

Det betyder, at vi ikke bare bruger cyklen som underholdning men også som et transportmiddel. Cyklen er altså for mange et vigtigt redskab i hverdagen, og du skal som cyklist derfor sørge for at holde jernhesten ved lige. Det kan virke uoverskueligt, men vi har undersøgt sagen, og du kan her læse om tre enkle ting, du blot skal huske på for at passe godt på din cykel.

1. Parkér i læ

Det danske sommervejr kan både være solrigt og lunt men til tider også omskifteligt. Da vejret kan være hårdt for din cykel, kan du med fordel overveje, hvor du parkerer den. Ved at holde den i læ skåner du din cykel, og derved kan du faktisk forlænge dens funktionalitet, samtidig med at du holder cykelstellet pænt.

Hos Dansk Carport System kan du få cykeloverdækning til både dit private hjem og til din arbejdsplads. Det betyder, at du kan få overdækning til både få og mange cykler og til parkering både ude og hjemme. Er du i tvivl om, hvad der passer bedst til dig og din cykel, kan du kontakte Dansk Carport System, som altid står klar med rådgivning.

2. Lav cykelsyn

Ligesom parkering er afgørende for din cykels funktionalitet, er cykelsyn og -tjek vigtigt. Du skal blandt andet huske at:

- Pumpe dine dæk,

- Tjekke dine bremser

- Have lys og reflekser på cyklen.

Alt dette kan du faktisk få ordnet hos de fleste cykelforhandlere og cykelværksteder, hvis du ikke selv har tid eller overskud i løbet af din hverdag. Hvis du derimod er klar på at ordne cykelsynet selv, så er det igen en fordel at parkere cyklen i læ ved for eksempel en cykeloverdækning eller ved at tage din cykel indenfor. På den måde kan du ordne din cykel i selv regnvejr – hvilket vi jo ser en del af i Danmark.

Brug cyklen

Endelig skal du bruge din cykel. Det kan måske lyde lidt fjollet, men det er faktisk vigtigt at du træder rundt i pedalerne en gang imellem. Ved at bruge cyklen lægger du nemlig mærke til, om der er noget, som trænger til et hurtigt fiks. Hvis dit dæk er fladt og du først opdager det på dagen, hvor du skal bruge den, så kan det godt gå hen og blive træls at have cyklen som transportmiddel. Hvis du derimod tjekker din cykel løbende, så ved du, at den er klar, når det virkelig gælder.

God cykeltur herfra.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.