annonce

Sådan plejer du bedst dit oliefyr

Oliefyret er for mange et kært eje, som er med til at varme huset op.

Det er en vigtig del af hjemmet, og du vil sikkert gerne beholde det så længe, det kan lade sig gøre. Tiderne skifter, og oliefyr bliver derfor vigtigere og vigtigere at vedligeholde, da de ikke er lette at reparere og erstatte. Læs med her, og få tre gode råd til, hvordan du bedst plejer og vedligeholder dit oliefyr, så det holder længere.

1.Oliefyret skal renses ved oliefyrsservice

Udover at du selvfølgelig kan støve oliefyret af udenpå, så skal det også renses inden i - og det kan du ikke selv klare. Her skal du have fat i en, som kan lave oliefyrsservice. Oliefyrsservice betyder ganske kort, at rør og installationer bliver tjekket. Hertil bliver der også sørget for, at dit oliefyr udnytter fyringsolien på den bedste måde. Det er ikke bare med til at forlænge dit oliefyrs levetid, det er også med til at gøre det lidt billigere for dig. Du er nemlig sikret, at alt er i orden og kører, som det skal, når du har fået lavet et årligt oliefyrstjek.

Oliefyrsservice er også med til at hjælpe miljøet, da et renset oliefyr er bedre og kører mere optimalt.

2.Skorstenen skal rengøres af en skorstensfejer

Når du har oliefyr, skal du også sørge for, at din skorsten bliver renset årligt. Du skal altså have besøg af en skorstensfejer, som renser og klargør skorstenen, så dit oliefyr kan køre ordentligt. Det er lovpligtigt at få renset skorstenen, og det er derfor en ret vigtig del af vedligeholdelsen.

Du kan i nogle områder finde skorstensfejere, som også tilbyder at lave oliefyrsservice. På den måde kan du slå to fluer med et smæk og få det hele klaret på en gang.

Rensning af skorsten og oliefyrsservice er faktisk de to mest essentielle dele af rengøring og vedligeholdelse, og derfor er plejen heller ikke så tidskrævende. Du kan få det ordnet for eksempel én gang årligt, og så skal du ikke tænker på det resten af tiden. Det betyder faktisk, at vedligeholdelsen af dit oliefyr er forholdsvis let og enkel - så længe du sørger for, at der er styr på de to punkter.

3.Fyret skal have fyringsolie

Endelig skal du have fyringsolie til dit oliefyr. Godt nok er service og rengøring meget vigtigt, men har du ingen olie, så kommer du ikke langt. Der er forskellige priser på fyringsolie , så du har god mulighed for at finde et tilbud, som passer til dit oliefyr, til dig og til din økonomi.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden