annonce

Sådan skaber du et praktisk og produktivt miljø på kontoret

Arbejder du hjemmefra, og er du så heldig at have mulighed for at etablere et kontor i hjemmet?

Det kan være svært at indrette et hjemmekontor, for hvad har man lige brug for til rummet? Denne guide har til formål at gøre dig meget klogere på, hvordan du indretter et kontormiljø derhjemme, der både er praktisk og produktivt.

Undgå at forstyrre resten af familien med et Smartphone headset

Deltager du i mange arbejdsrelaterede møder, konferencer og lignende, som finder sted online? Så kan det være en god idé at investere i udstyr, der gør denne oplevelse så komfortabel og god som muligt. For eksempel er et smartphone headset et must-have til kontoret.

Der er flere fordele ved et smartphone headset:

•Du forstyrrer ikke resten af huset med lyden fra mødet.

•Smartphone headsettet virker afskærmende, så du nemt kan koncentrere dig om mødet.

Sørg for optimal belysning

Belysningen må du endelig ikke glemme, når du indretter dit hjemmekontor. Belysningen spiller nemlig en rigtig stor rolle, når det kommer til produktivitet, koncentration og fokus. Som udgangspunkt bør du sikre så meget naturlig belysning som muligt. Som regel skal der alligevel suppleres med kunstig belysning, som er mere skarpt. Belysningen må helst ikke være for svag eller varm, da det virker mere afslappende end opkvikkende.

Skån din krop med ergonomiske kontormøbler

Hvis du arbejder på dit hjemmekontor i mange timer om ugen, er det en rigtig god idé at investere i ergonomiske kontormøbler til rummet. Det kan eksempelvis være en støttende kontorstol eller et hæve-/sænkebord.

Hvorfor investere i ergonomiske kontormøbler?

•Du skåner din krop.

•Risikoen for ømhed og spændinger i ryg og nakke mindskes.

•Du vil kunne holde til at arbejde produktivt i længere tid ad gangen uden at gå på kompromis med kvaliteten af dit arbejde.

Hold rummet ryddet, rent og simpelt

På dit hjemmekontor bør der kun være det mest nødvendige. Det, som du får brug for, når du skal arbejde. Når du indretter rummet, bør du derfor sikre dig, at der ikke er propfyldt med nipsgenstande. I den forbindelse bør du også altid sørge for at rydde op efter dig selv hver dag, inden du forlader dit hjemmekontor.

Efterlader du rod rundt omkring i rummet, er det også det første, du vil møde ind til, næste gang du skal arbejde på dit hjemmekontor. Det vil højst sandsynligt forstyrre dig og hindre dig i at være produktiv – uanset om du er opmærksom på det eller ej.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.