annonce

Sådan sørger du for din sikkerhed online

Vi bruger internettet mere og mere for hver dag, der går, og derfor bør vi også blive mere og mere opmærksomme på vores sikkerhed online.

Dog er det ikke lige så simpelt, som det måske kan lyde. Internettet er blevet meget mere kompliceret og udbredt nu, end det var engang, og det kræver nye forholdsregler.

Internetsikkerhed

Engang betød internetsikkerhed blot, at man var bevidst om, at man ikke skulle give sit fulde navn, telefonnummer og adresse til fremmede, man havde mødt online. Det er i dag blot sund fornuft. Nu handler internetsikkerhed nemlig om noget, der er lidt mere kompliceret. Vores syn på internetsikkerhed har ændret sig, fordi reglerne for internettet har ændret sig. Det er først inden for dette århundrede, at det er gået op for verden, hvad data kan bruges til, og derfor er der blevet lavet regler om brugen og delingen af data. Alligevel er disse regler ikke altid nok til at beskytte dig; derfor er du selv nødt til at være vaks.

Dataindsamling

Hvad bliver vores data brugt til? Det, som man primært lægger mærke til i sin hverdag, er de reklamer, der popper op, når man er på forskellige hjemmesider. Det er nemlig ikke ualmindeligt at se en reklame for noget, man slet ikke har søgt efter, men som man måske har skrevet med en ven om online. Altså, den side, som du har brugt til at skrive til din ven, har solgt dataet om dine beskeder, og det data er så blevet brugt til at forudse, hvad du eventuelt kunne være interesseret i at købe. Der kan også gøres brug af din geografiske position, og det er nemt at forbinde dit telefonnummer, e-mailadresse og sociale medieprofiler med hinanden.

Brug af en VPN

En VPN-tjeneste kan hjælpe dig med at holde dig sikker på internettet. VPN står for Virtual Private Network, og det er med til at beskytte dig online. Den er blandt andet med til at skjule din IP-adresse for uvedkommende, og den vil generelt være med til at sløre din færden på internettet, så du for eksempel ikke vil få så mange reklamer baseret på dine private data. Læs mere her for at se, hvordan en VPN ellers kan hjælpe dig.

Pas på dig selv

Som sagt er internettet ikke lige så simpelt, som det engang var, og det bliver brugt af mange flere mennesker end i starten. Der er mennesker online, der gerne vil hacke dig, og der er firmaer online, der gerne vil købe dine data. Beskyt dig selv med en VPN.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.