annonce

Sådan undgår du hovedpine på arbejdet

En del af os danskere har et stillesiddende arbejde. På daglig basis sidder vi ned i mange timer, og samtidig har vi blikket vendt direkte mod en eller flere skærme.

Det går ikke ubemærket hen i vores fysiske tilstand, og vi kan udvikle småskavanker i længden. Udover at vi kan få ondt i kroppen, så vil størstedelen af os også opleve, at vi har problemer med hovedpine.

Nedenfor finder du gode råd til, hvordan du/I kan undgå hovedpine på arbejdet:

Mad og drikke

Selvom du kan være inde i et effektivt arbejdsflow, så vil det gøre underværker at huske små madpauser indimellem. Kaffe kan smage nok så godt, men vand skal der altså til. Vand virker nemlig forebyggende mod hovedpine. Derudover vil små mellemmåltider holde dit blodsukker stabilt. Det kunne for eksempel være et æble, en sund muslibar eller andet.

Miljø

På en arbejdsplads hvor vi hovedsageligt er indendørs, er det meget vigtigt at lufte ud et par gange om dagen. Frisk luft virker nemlig også forebyggende mod hovedpine. Derudover kan et støjende miljø være generende for os i længden og ende ud med hovedpine, så snak med kollegerne om, at i skruer en smule ned for støjen.

Arbejdsstilling

På mange arbejdspladser er der heldigvis sørget for hæve sænke borde, så du kan justere stilling i løbet af dagen. Derudover kan din holdning i ryggen være altafgørende. Sørg for at bordet, skærmen og stolen indstilles, så du kan sidde med ret ryg. Det er en god ide, at du rejser dig fra stolen et par gange om dagen. Bevægelse er godt for koncentrationen.

Synet

Vores syn bliver svækket med alderen, og derfor kan vi have overset behovet for briller. Det er ikke sikkert, at du har brug for en brille i alle vågne timer, men måske vil arbejdsbriller eller skærmbriller kunne klare jobbet for dig. Din arbejdsplads kan hyre en udekørende optiker , der kan undersøge medarbejdernes syn. Et dårlig syn er den største synder til hovedpine, og derfor er det afgørende, at I får en arbejds- eller skærmbrille, hvis der er behov for det.

Der skal få enkelte ændringer til at optimere arbejdsindsatsen mest muligt. Hovedpine og ubehag i kroppen er begrænsende og forstyrrende, og derfor skal det undgås bedst muligt. Et svagt syn giver os nemt hovedpine, og derfor er den oplagt mulighed, at din arbejdsgiver giver alle medarbejder muligheden for at få tjekket deres syn.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden