annonce

Sådan undgår du irriteret hud ved barbering

Irriteret hud ved barbering er ubehageligt, men det kan heldigvis undgås.

Det er ikke kun kvinder, som kan have problemer med irriteret hud, når de barberer sig. Mænd kan have mindst lige så mange problemer med dette, både ved barbering i ansigtet og i de mere intime zoner. Irriteret hud dækker blandt andet over kløe, røde knopper, rifter og indgroede hår.

Det kan måske føles som om, at der ikke er noget at gøre ved en irriteret hud, men dette er langt fra tilfældet. Nedenfor kan du læse mere om, hvordan du som mand undgår irriteret hud, når du barberer dig.

Vælg den rette skraber

Valget af skraber har stor påvirkning på, hvorvidt du vil opleve irriteret hud eller ej. Det kan være forskelligt, hvilke typer af skrabere, som man har præferencer for. Nogle foretrækker engangsskrabere, hvorimod andre foretrækker skrabere af højere kvalitet. Engangsskrabere er generelt dårlige at benytte, hvis du døjer med irritabel hud. Dette skyldes, at de er vigtigt at vælge en skraber med mange blade for at undgå mindst mulig irritation af huden.

Der er udviklet skrabere, som sikrer mindre irritation ved barbering. Gillette fusion proglide power skraberen er udstyret med den nyeste teknologi inden for området og skal altså være med til at sikre, at irritation undgås.

Barber med hårene

En stor fejl, som rigtig mange mennesker begår er, at de barberer mod hårenes retning. Dette medvirker til stor irritation af både hud og hår og kan også resultere i indgroede hår. Uanset hvor du barberer dig, bør du derfor altid kun barbere dig med hårenes retning.

Selvom at det kan være fristende i momentet at barbere mod hårenes retning for at få et flot og glat resultat, så vil dette altså forårsage rigtig meget irritation flere dage efterfølgende.

Barber dig løbende

Selvom at det måske kan virke mærkeligt, så er det en god ide at barbere sig inden, at hårene bliver for lange, hvis man benytter en skraber. Dette skyldes, at det vil være hårdt for huden at blive barberet, hvis hårene er blevet for lange. Her kan det være en bedre ide at benytte en trimmer, som ikke vil være lige så hård mod huden.

Husk efterpleje

Efterpleje af huden er især undervurderet rigtig meget blandt mænd. Efterplejen vil dog resultere i et meget pænere resultat. Dette gør sig især gældende, hvis du generelt døjer med irriteret hud. Er dette tilfældet, så vil det være en god ide at benytte en creme, som er specielt udviklet til irriteret hud således, at du sikrer, at din hud får den mest optimale pleje.

Hvis du først har prøvet at benytte creme eller anden form for pleje efter barbering, vil du hurtigt finde ud af, hvor stor en forskel dette gør.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.