annonce

Sådan vælger du de rette kornsorter

Har du brug for kvalitetsafgrøder, der kan bruges til både foder og malt?

I denne artikel får du de bedste tips og tricks til, hvordan du vælger de helt rette kornsorter. Langt hen ad vejen handler det nemlig om forhandler og produkter. Oftest kommer du langt med at vælge dyrkningssikre og ikke mindst stabile afgrøder, som desuden er nemme at dyrke. Samtidig er det vigtigt at være opmærksom på sæsonen. Læs med nedenfor, og bliv klogere på valg af kornsorter.

Gode grunde til at vælge vårbyg

Vårbyg er den kornsort i Danmark, som er næstmest dyrket. Derfor udgør netop denne kornsort en stor del af den danske kornproduktion. Vårbyg kan bruges til flere formål – heriblandt foder og ikke mindst ølproduktion. Generelt er det en god idé at kunne kende forskel på de forskellige typer korn i Danmark, når du skal beslutte dig for, hvad du skal dyrke.

Vårbyg er ideelt at vælge, hvis du ønsker kvalitetsafgrøder med et højt udbytte. Derudover kan vårbyg dyrkes i alt slags jord, og derfor er det en af de kornsorter, der er let at dyrke. Forud for dyrkningen bør du alliere dig med en grovvarevirksomhed, der gør i plantebeskyttelse i høj kvalitet. Der findes mange forskellige vårbygsorter, og for at foderkvaliteten kan være i top, er det vigtigt du udvælger de bedste sorter. Det er nemlig ikke mindst i foderkvaliteten, at grisenes sundhed og køerne høje mælkeydelser findes.

Du skal derfor sikre dig, at de vårbygsorter du køber, kommer fra en grossist, som har testet for vigtige agronomiske egenskaber som sundhed, klimafasthed, stråstyrke og udbytte over flere år. Det er nemlig din garanti for, at du har at gøre med en af de bedste sorter i Danmark.

Der findes heldigvis flere forskellige grovvarevirksomheder i Danmark, som tilbyder en bred vifte af produkter til landbrug. Her kan du få professionel vejledning, så du er sikker på, du ender med at vægte miljø og kvalitet højt.

Et bæredygtigt landbrug får du med de rette kornsorter

Er du generelt opsat på at investere i et bæredygtigt landbrug, er det vigtigt, du gør dig nogle grundige overvejelser om kornsorter. Som du med garanti allerede er bevidst om, er vi for mange mennesker på Jorden. Du kan være med til at imødekomme denne udfordring ved at tænke i bæredygtige løsninger. Det kan du blandt andet ved at investere i vårbyg eller andre kornprodukter med en reduceret restkoncentration. Desto sundere og mere højtydende vårbygsorter du dyrker, desto bedre for miljøet.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden


;