annonce

Sådan vælger du det rette kontorlokale

Når du skal finde de helt rette kontorlokaler til din virksomhed, er der flere parametre, der er værd at tage med i dine overvejelser.

For eksempel er det en god idé at tage stilling til, hvor stor betydning faktorer som beliggenhed, pladsbehov og forskellige faciliteter har for dit valg af nye kontorlokaler til din virksomhed. Samtidig skal lokalerne også inspirere og være behagelige at være i. Det er trods alt dem, I skal befinde jer i hver dag. Derfor er det vigtigt, at I vælger rigtigt.

Som virksomhed er det helt essentielt, at du har de rigtige kontorlokaler. Hvis du overvejer at finde nye kontorlokaler, kan du læse med her for at få gode råd til, hvordan du finder de perfekte kontorlokaler, der passer til lige præcis din virksomhed.

1. Lav et grundigt forarbejde

Der findes rigtig mange kontorlokaler til leje i Danmark, og jagten kan ofte virke uigennemskuelig, og det kan derfor være svært at træffe et valg. Der er mange ting at tage højde for, når der skal findes kontorlokaler, og det er derfor vigtigt at klargøre overfor dig selv, hvad din virksomheds og dine behov er, inden du begynder jagten.

Derefter handler det om at komme rundt, og du skal også finde den rette lokation. Lav et godt forarbejde inden du begiver dig ud i kontoreventyret. Det en god idé at anvende nettet til at søge efter dit nye kontorlokale. Det vil i mange tilfælde give pote, fordi det bliver opdateret så ofte.

Udvælg et par kontorlokaler, tag kontakt og fornem førstehåndsindtrykket. Hvordan er stemningen i telefonen? Bliver der svaret hurtigt på din henvendelse? Book en aftale omkring et fysisk besøg, så du kan se kontorlokalet. Det er en god idé at tage en god ven eller kollega med ud at se kontorlokalerne, som kan hjælpe med et nyt blik på det hele og tag ikke det første og det bedste. Det er spændende, og når du finder et kontor, bliver det en helt ny rejse for din virksomhed.

2. Find den rigtige beliggenhed

Det er vigtigt at finde det rigtige sted at placere din virksomhed. Her handler det både om at være tæt på kunder og samarbejdspartnere, transportmuligheder samt nærhed til øvrige faciliteter, der vedrører virksomheden. Overvej derfor hvilken beliggenhed, der betyder noget for dig. Skal kontoret ligge tæt på motorvejen og større omfartsveje, så transporten aldrig bliver et problem, når du skal holde et vigtigt møde med en kunde? I den forbindelse kan du med fordel også undersøge kontorlokalernes parkeringsforhold. Skal det være tæt på bestemte samarbejdspartnere? Det rette netværk kan spare dig for meget arbejde og løfte din virksomhed til nye højder på kort tid. Kontorlokaler på en attraktiv adresse er også i sig selv et værdifuldt signal at sende. Beliggenheden har stor indvirkning på din arbejdsdag, hver dag, så vælg med omhu.

3. Sørg for at der er plads til vækst

Hvis du søger kontorlokaler, er der en del forhold, du skal tage stilling til. Er der tale om et enkeltmandskontor, et kontorfællesskab eller et kontor i et kontorhotel? Hvad har du brug for? Uanset kontortype, har langt de fleste virksomheder som mål at blive større. Du kan derfor med fordel begynde at overveje, hvad dine kontorlokaler skal kunne rumme – samt hvor mange medarbejdere, der skal være plads til. Der er naturligvis virksomheder, som vækster mere end andre, og derfor er det vigtigt, at du har mulighed for at flytte i større lokaler i takt med, at din virksomhed skalerer, og du skal ansætte flere personer. Omvendt er det også vigtigt hurtigt at kunne flytte i mindre lokaler, hvis det skulle blive nødvendigt.

4. Udvælg de gode faciliteter

Når du skal finde dine nye kontorlokaler, er det en god idé at have styr på, hvilke forskellige faciliteter der følger med. Som virksomhed er det vigtigt at fremstå professionelt, hvilket afspejles i de rammer, du er placeret i. Vælg derfor altid et sted med et godt og professionelt set up. Hvis du gerne vil kunne brygge frisk kaffe og frokostordning, er det en fordel at undersøge, om der er café eller kantine på stedet. Holder din virksomhed mange møder, er det vigtigt, at der er mulighed for at trække sig tilbage i et mødelokale, hvorfra man kan sidde og snakke i fred. Det er både forstyrrende for dem, der deltager i mødet, og dem der sidder og arbejde, hvis det ikke foregår i et lukket rum.Hvis hverdagen er travl, er det også guld værd med en god service på stedet, f.eks. i form af en receptionist, der kan løse småproblemer og tage imod gæster, eller en IT-administrator der sørger for, at teknikken altid virker.

5. Fokuser på et godt indeklima

Det er vigtigt at vælge et kontorlokale, hvor du føler dig hjemme. Hjemmefølelsen er noget af det vigtigste, når man arbejder. Hvis ikke man føler sig godt tilpas, vil kvaliteten af arbejdet være dårligere. Man føler sig ofte hjemme, når noget er hyggeligt og personligt. Derfor behøver indretningen ikke at være alt for ”kontoragtig”. Du vil kunne tænke mere klart, når omgivelserne matcher din personlige stil og din arbejdsstil. På denne måde vil du kunne udrette mere i din virksomhed. Indbydende og præsentable kontorlokaler med en lys indretning i behagelige farver vil være med til at give din virksomhed et professionelt udtryk. Det er derfor vigtigt at vælge et kontorlokale, der er lyst med højt til loftet, og hvor der er et godt luftskifte. Lys og frisk luft giver energi og gør det nemmere at holde koncentrationen gennem en lang arbejdsdag. Derudover giver naturligt lys og højt til loftet glæde og inspiration, hvilket er en bonus, hvis du for eksempel skal implementere nye ideer eller brainstorme.

Håber at ovenstående tips kan hjælpe, når du skal finde det helt rigtige kontorlokale. Vi sætter en ære i at guide dig. Du er meget velkommen til at kontakte os for en uforpligtende snak eller tage et kig på vores kontorlokaler til leje >>

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.