annonce

Sjusker din arbejdsplads med sikkerheden?

Artiklen er skrevet i samarbejde med translyft.com og indeholder betalte links.

Sikkerhed er et vigtigt element for en god arbejdsplads. Der er mange ting, der kan være medvirkende til at skabe et dårligt arbejdsmiljø. Både kulturen i virksomheden, men så sandelig også de forhold, man arbejder under rent fysisk. Og hvis der bliver slækket på sikkerheden, er det da uden tvivl en kilde til uro i dagligdagen.

Måske hører din arbejdsplads ikke til blandt de største syndere, når det kommer til godt arbejdsmiljø og forhold. Men ofte er det små justeringer, der kan gøre, at trivslen på arbejdspladsen får et nøk opad.

Få hjælp med løft og skån din ryg

Arbejder du med tunge ting, som eksempelvis inden for håndværksfaget, er det alfa omega med løfteborde eller lifte, der kan tage noget af byrden fra de mange løft, man kan nå at lave på en arbejdsdag.

Et løftebord med mange funktioner er desuden godt til fødevareproduktion, da det innovative design gør, at bordet er nemt at ændre i position. Det er derfor nemt at rengøre og kan derved efterleve de højeste sikkerhedskrav inden for hygiejne.

Hæve-/sænke-skrivebord

At have en god arbejdsstilling er ikke isoleret til en enkelt faggruppe. Sidder du dagen lang ved en computer, vil du formentlig også kunne mærke det på din krop, at du arbejder i en statisk stilling.

Dette kan du afhjælpe med et hæve-/sænkebord, der kan give dig en mere fri arbejdsstilling, hvor du selv kan indstille dit bord, så det passer dig.

Er det på tide at droppe musen?

I mange år har vi hørt om musearm – og der er nok noget om snakken. For når du sidder med musen i hånden, bevæger du din skulder ud i en akavet åben stilling, der ikke er en normal position, din arm sædvanligvis vil befinde sig i.

Hvis dit arbejde fortrinsvis er med musen, kan du investere i en tegneplade i stedet. En sådan har samme egenskaber som en mus. Men den kan du lægge foran dig – som du ville med et stykke papir – og derved få en mere optimal arbejdsstilling, der kan lette anstrengelsen på skulder og nakke.

En god kontorstol

I forlængelse af ovenstående er det også vigtigt med en god kontorstol, når man skal sidde ned i mange timer. En sådan stol skal have god komfort, så den støtter i ryggen, og du ikke falder sammen i lænden.

Nogle har glæde af at bytte kontorstolen ud med en pilatesbold, som ”tvinger” brugeren til at aktivere sine mavemuskler og sidde oprejst i en korrekt position. Du kan inkorporere pilatesbolden i din arbejdsdag ved langsomt at bruge den mere og mere. Start med 10 minutter om dagen og byg lige så stille flere minutter på dag efter dag.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.