annonce

Skån miljøet og spar penge, når du vasker tøj

Vasketøjet er ikke bare en sur pligt, det kan også koste dig dyrt i både vand og el. Ved at følge nogle simple råd, kan du spare mange penge, når du vasker tøj, samtidigt med at du også skåner miljøet. I denne artikel får du nogle simple og gode råd til, hvordan du sparer penge på din tøjvask.

Vælg den rigtige vaskemaskine

Først og fremmest skal du vælge den rigtige vaskemaskine. At spare penge på tøjvask betyder ikke, at du nødvendigvis skal vælge den billigste vaskemaskine. Kig efter en vaskemaskinens energimærke og -klasse, når du skal have ny. Det siger noget om vaskemaskinens energiforbrug, og du kan spare mange penge ved at vælge en maskine med et lavt forbrug. Du kan få hjælp til at vælge det bedste produkt til den bedste pris af Toppricer, som er en af Danmarks største sammenligningsplatforme for forskellige produkter, blandt andet vaskemaskiner. Her finder du en god og grundig oversigt over vaskemaskine test , så du kan vælge den bedste maskine for dig ud fra forskellige kriterier, for eksempel maskinens årlige energiforbrug og vandforbrug.

Vælg det rette program

Når du vasker dit tøj, kan du også spare mange penge ved at vælge et vaskeprogram, der har et lavt energiforbrug. Ofte vil det være et kort program ved en lav temperatur. Du kan læse om de forskellige vaskeprogrammers energiforbrug i manualen. Du vil måske blive overrasket over, hvor lav temperatur du faktisk kan vaske dit tøj ved. Det meste af dit almindelige tøj kan du vaske ved 20 grader, mens det stadig anbefales at kogevaske for eksempel karklude. Vasker du ved en lav temperatur, skal du huske at tjekke, om dit vaskemiddel er beregnet til lave temperaturer. Sengetøj, puder og dyner bør også vaskes ved 60 grader, da støvmider dør ved denne temperatur.

Luft tøjet

Mange har en tilbøjelighed til per automatik at vaske tøjet, når de har haft det på en enkelt gang eller to, også selvom det ikke er beskidt. Er tøjet beskidt eller lugter kraftigt af for eksempel sved, skal det selvfølgelig vaskes, men er dette ikke tilfældet, kan du faktisk ofte nøjes med at lufte tøjet. Hæng tøjet udendørs i stedet for at vaske det, så det bliver luftet godt igennem. Tøjvask slider desuden på tøjet, så det hurtigere mister farven og bliver nusset at se på. Ved at lufte tøjet, sparer du ikke bare penge på tøjvask, men også på tøjindkøb.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.