annonce

Skal din hund kastreres?

Der findes flere forskellige årsager til, at man vælger at få ens hanhund kastreret, da det kan være løsningen på nogle af de problemer, man oplever.

Er man hundeelsker, så kan man kun nikke genkendende til, at der ikke er nogen tvivl om, at hunden er menneskets bedste ven, og sådan har det været lige så længe, man kan huske.

Årsagen til, at man stempler hunden som menneskets bedste ven er forskelligt fra person til person. Nogen gange handler det om, at hunden altid er klar med en logrende hale og våde hundekys, så snart man træder ind af døren, eller at den altid er med på at putte. For andre handler det om, at der altid er en “partner in crime” på de lange og dejlige gåture, eller at man har en, som kan passe på familien. Uanset årsagen og uanset behovet, så er alle disse faktorer blot med til at understrege hundens populære titel som menneskets bedste ven.

Er der problemer?

Selvom man er utroligt glad for ens hund, så kan der til tider godt opstå problematikker, der kan skyldes helt naturlige årsager, som hunden ikke kan gøre for. Dette gør sig især gældende ved hanhunde, og det er netop derfor, at flere hundeejere ønsker at få deres hund kastreret. En kastration af hund i Nordjylland kan nemlig være med til enten at mindske symptomer eller helt eliminere dem.

Årsagen til valg af kastration af hunden

Det er forskelligt fra hundeejer til hundeejer, hvad der ligger bag, når man vælger at få ens hund kastreret. Vi vil dog her komme med seks forskellige grunde til, at man vælger at kastrere hunden.

1. Strinter i hjemmet: En hanhund har tendens til at markere sig ved at strinte forskellige steder, men dette kan være problematisk, såfremt det foregår i hjemmet. En kastration kan være en løsning på dette problem, men det er vigtigt at tale med dyrlægen først, da dette også kan skyldes eksempelvis manglende opdragelse eller blæreproblemer.

2. Hundeejeren ønsker ikke hvalpe: Har man en hanhund sammen med en tæve, eller er man nervøs for, at ens hanhund slipper væk for at gøre en tæve drægtig, så kan man med fordel vælge at kastrere hanhunden, så dette ikke længere er muligt. På den måde undgår man uplanlagte overraskelser.

3. En tydelig hanhundeadfærd: Det ligger oftest til hanhundens adfærd, at den gerne vil parre. Problematikken opstår dog, når den bogstaveligt talt begynder at parre alt og alle. Det kan være alt fra puder til ens ben til bamser eller ens gæster. Kønsdriften kan altså være så stort et problem, at man vælger at kastrere hunden for netop at eliminere dette element.

4. Hunden strejfer: Der er ingen, som ønsker, at hunden strejfer. Selvom hunden måske normalt er lydig, så kan det være svært at helgardere sig fuldstændigt imod potentielle strejfeture. En risiko, der især opstår, hvis der er tæver i området, som hanhunden ønsker at besøge under deres løbetid.

5. Forebyggelse og behandling af sygdomme: Der findes forskellige sygdomme, som en hanhund kan få i forbindelse med deres køn. Det kan eksempelvis være, at kun en testikel er i faldet ned i pungen, hvilket øger risikoen for kræft i den ikke nedfaldne testikel. Derudover findes der også problematikker med forstørret prostata, forhudsbetændelse og lignende, hvor kastration er værd at overveje.

6. Træning i teenageårene: En hund kommer gennem en teenageperiode, og det er her, at deres niveau af testosteron er på det allerhøjeste. Er man i gang med at træne hunden i denne periode, kan det nogen gange være en fordel at mindske niveauet af testosteron i hunden, så den er mere lydig og nemmere at opdrage i forbindelse med træningen.

Kastration af hunden

Er du hundeejer, og oplever du nogle af disse problematikker? Så kan du med fordel benytte dig af et dyrehospital i Nordjylland såsom Aabybro Dyrehospital. Her tager de sig af godt af hunden, og I kan i fællesskab finde frem til den bedste løsning for hunden.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.