annonce

Skal du bytte dine julegaver? Dette kan du give dig selv i stedet

Julen er veloverstået, men det er ikke alle, der fik det, de måske havde håbet på, der lå under træet.

Faktisk viser en undersøgelse fra Finans, at vi i år bytter julegaver for mere end 300 millioner kroner. Det store beløb understreger, at selvom december er lang og hård ved pengepungen, så bliver der så sandelig også shoppet i dagene efter jul og januar i forbindelse med de mange udsalg. Fik du en gave, der skal byttes, men er du i tvivl om, hvad du skal bruge pengene eller dit tilgodehavende på? I denne artikel får du tre anbefalinger til ”erstatningsgaver”, du vil elske, hvis du skal bytte en eller flere af dine julegaver.

Opgrader din 2020-garderobe med bambussokker

Måske fik du en blød pakke, måske gjorde du ikke. Uanset hvad er der ingen tvivl om, at bløde pakker i de fleste hjem har et langt bedre ry, end hvad mange tror. Især hos det mandlige publikum er ting som trøjer, bukser og undertøj et sikkert hit. For er der én ting, mænd ikke får købt til sig selv i løbet af året, så er det nyt tøj. Rigtig mange har ellers en tilgang til ting, der lyder, at hvis man har brug for noget, ja, så køber man det. Men sådan forholder det sig ikke med beklædningsgenstande.

Det behøver ikke at være dyre og større ting som jakker eller striktrøjer – undertøj, sorte sokker eller underbukser kan gøre underværker i enhver mands 2020-garderobe. Du kan købe billige sokker, fx de moderne bambussokker, de fleste steder i butikkerne eller online. Med et arsenal af nye, billige sokker i sort eller andre neutrale farver er du klar til et 2020 med fuld fart på.

Udstyr dit køkken med nyt udstyr

Skal 2020 været året, hvor du udforsker nye kulinariske eventyr? Så er en bytteopgave den oplagte mulighed for dig at udstyre dit køkken med nyt udstyr, grej og gear. Du får svært ved at løfte niveauet fra pasta med kødsovs til nye højder og køkkener, hvis ikke dit køkkengrej er i stand til at følge med. Stavblender, foodprocessoren og ildfaste gryder og pander er blot få eksempler på populære hjælpemidler, når der skal kokkereres lækre retter fra hele verden. Brug pengene eller dit tilgodehavende på at forkæle dig selv og familiens smagsløg med udstyr, der garanterer (smags-) værdi for pengene.

Velgørenhed – giv noget tilbage

Det sidste råd er en smule atypisk, men ikke desto mindre i julestemningen og medmenneskehedens ånd. Du kan nemlig også vælge at bruge dine penge eller et eventuelt tilgodehavendebevis på noget velgørende eller bæredygtigt – det er trods alt svært at bruge mange tusinde kroner på billige sokker eller køkkenudstyr, hvis du allerede er en Masterchef derhjemme. Hvis du vil gøre noget godt, kan du fx donere til velgørende organisationer som fx Unicef eller Red Barnet, der nok skal forvalte pengene på en hensigtsmæssig måde – til gavn for andre i nød rundt omkring i verden.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.