annonce

Skal du have en varmepumpe i dit hjem?

Opvarmning af hjemmet er nødvendigt, hvis du ikke vil klapre tænder hele vinteren, men der er mange typer at vælge imellem. En af de mest populære for tiden er varmepumpen, som også kommer med rigtig mange fordele. Læs med her, og se, om en varmepumpe er noget for dig.

Hvad er en varmepumpe?

En varmepumpe er en enhed, der omdanner enten jordvarme eller luft til indendørs varme. Du er sikkert stødt på termerne ”luft-til-luft-varmepumpe” eller ”jord-til-luft-varmepumpe”, og de dækker over, hvor energien kommer fra. Modellen består af en udendørs del og en indendørs del, som arbejder sammen om at skabe varme i dit hjem. Produktet fungerer ved at ”pumpe” varm luft ind i hjemmet, som skaber højere temperaturer – lidt at sammenligne med en stærk blæser.

Hvad kan en moderne varmepumpe?

Der er flere typer af varmepumper, og de varierer meget i forhold til, hvor intelligente de er. Alle har muligheden for, at du kan vælge den temperatur, du ønsker, og så skaber apparatet de valgte varmegrader. Nogle kan blive styret via din telefon eller tablet, så du kan fjernstyre og overvåge, og de vil være født med en Wi-Fi-funktion.

De helt moderne varmepumper kan også fugtighedsregulere, rense luften og fjerne skadelige partikler, hvilket vil give dig et bedre indeklima. Det er en smart løsning, hvis der er allergikere i hjemmet, eller hvis du bare går meget op i din sundhed. Faktisk kan flere modeller fungere som et helt klimaanlæg, hvor du også kan få nedkøling om sommeren.

Billig opvarmningskilde

En af de helt store fordele ved varmepumpen er, at her er tale om en forholdsvis billig opvarmningsform, som giver dig mere luft i økonomien. I korte træk kan du få glæde af følgende, hvis du overvejer at vælge en varmepumpe til hjemmet:

●Den er billig i drift

●Den kan både varme og køle

●Den kan eventuelt rense luften

Du skal dog også være opmærksom på, at det sjældent vil være nok med en enkelt pumpe, når du skal opvarme et helt hus. Derfor kan du med fordel anvende varmepumpen sammen med en anden opvarmningskilde i hjemmet.

Det kan for eksempel være den klassiske radiator , der kommer i mange former og typer. Du får her en dejlig varmetilførsel til hjemmet, og så har radiatoren også den fordel, at den er god til at mindske træk – især hvis den er placeret under vinduet.

Den kan være lidt dyr i drift, da den kører på strøm, men med en termostat, der selv kan registrere temperaturen i rummet, betaler du kun for den varme, du har brug for. Andre typer af opvarmningsformer tæller blandt andet pillefyret, oliefyret, gasfyret eller brændeovnen.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.