annonce

Skal du på ferie i sommerhus i år?

Danskernes sommerferieplaner er blevet ændret i år som følge af den globale coronapandemi, og sommerhuse i Danmark er populære som aldrig før.

Har du et sommerhus til rådighed, eller har du ligesom mange andre danskere forgæves forsøgt at booke et sommerhus i år? Så læs med her.

Coronapandemien har påvirket Danmark og resten af verden på mange måder, og et af de områder hvor danskerne især er blevet påvirket, er i forhold til deres sommerferieplaner. Grænserne til mange europæiske lande blev i begyndelsen af foråret lukket, og flytrafikken mere eller mindre indstillet. Det har gjort, at mange har været nødt til at finde alternativer til deres oprindelige sommerferieplaner.

Er sommerferien aflyst?

Du er måske en af dem, som indtil for nogle måneder siden havde planlagt en ferie sydpå til sommer? Så har du sandsynligvis også måttet aflyse den igen. I begyndelsen af coronakrisen troede man, at sommerhusmarkedet i Danmark i år ville blive kraftigt negativt påvirket som følge af grænselukningen mod Tyskland, da de mange tyske turister, som normalt kommer til Danmark og lejer sommerhuse, ikke kommer i år. Mange sommerhusejere var derfor bekymrede for den manglende lejeindtægt, og opfordrede danskerne til at holde ferie i Danmark i år. Og det er der mange, der har taget til sig. Faktisk har mange danskere forgæves forsøgt at finde et sommerhus, de kunne leje, og priserne på sommerhuse er på landsplan steget med næsten 11% i forhold til sidste år. Det har gjort, at mange danskere i stedet har valgt at bygge deres eget sommerhus.

Sommerhus nu og til fremtidige generationer

I Danmark har vi en lang tradition for at tage i sommerhus. Vores geografiske placering gør, at landet er omkranset af kyststrækninger, og man er sjældent mere end et par timers kørsel fra havet. Der findes mange attraktive sommerhusområder i Danmark, men grundet den store efterspørgsel på sommerhuse, kan det i år være svært at finde et i det område, man ønsker sig. Derfor har mange også valgt at bygge deres eget, da man derved har mulighed for at få et sommerhus i et område, man ellers ikke kunne finde et i. Går du også og drømmer om at bygge dit eget sommerhus, men synes, at det virker som en uoverskuelig opgave? Så kan du få inspiration til sommerhuset her.

Mange danske sommerhuse er gået i arv gennem generationer, og mange har minder fra deres sommerhus helt tilbage fra deres egen barndom, og frem til ferier med deres børnebørn. Med tiden bliver sommerhuset ofte som et andet hjem, og man får en specielt tilknytning til det område, hvor sommerhuset ligger, i modsætning til hvis man hvert år lejer sommerhuse forskellige steder. Hvis du ønsker et samlingssted for familien både nu og flere generationer frem, så skal du overveje, om det er tid til at bygge jeres drømmesommerhus.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.