annonce

Skal du vælge totalentreprise eller ej?

Om du står med nybyggeri, renovering, ombygning eller tilbygning, så tilbyder mange forskellige tømrer- og murervirksomheder totalentrepriser.

Med en totalentreprise henvender man sig som kunde kun til én enkelt aftalepart, som derefter har ansvaret for hele byggeriet. Hvis der i processen skulle gå noget galt, så er det altså kun ved et enkelt firma, at ansvaret ligger. Totalentreprisen giver dig som kunde en masse fordele, men der er dog visse forbehold, som du skal overveje, inden du vælger entreprenørfirma.

Fordele ved totalentreprisen

Én af de største fortalere for at benytte sig af totalentreprisen er, at du får samlet hele dit projekt ét sted. Det gør projektet en del mere overskueligt, end hvis du som kunde selv skal finde de forskellige murere, vvs’ere og andre underleverandører. Med en totalentreprise skal du blot underskrive en kontrakt med den enkelte leverandør, hvor de tager sig af hele projektet. Som tidligere nævnt, så ligger ansvaret også kun på den enkelte leverandør af totalentreprisen. Hvis der skulle gå noget galt i projektet, så skal kunden altså ikke ud i et virvar af forsikringssager med flere forskellige leverandører.

Du kan oftest også få oplyst prisen tidligere i forløbet, end hvis du benytter dig af en uafhængig rådgiver, som først skal kontakte de forskellige firmaer for en pris.

Vær forberedt

Står du med et projekt, hvor du er i tvivl, om du skal vælge totalentreprisen eller anden entrepriseform, så er det vigtigt, at du undersøger sagen grundigt. Du skal derfor sørge for at indsamle informationer om det entreprenørfirma, som du overvejer at benytte dig af. Du kan eventuelt se på deres referencer og anmeldelser fra tidligere kunder. Derudover kan du med fordel kontakte firmaet for at høre mere om deres samarbejdspartnere og underleverandører, så du får et overblik over, hvilke firmaer der skal varetage netop dit projekt. Du kan med fordel også indhente flere tilbud fra totalentreprenører, hvis du ønsker at sammenligne priser eller lignende.

Sørg derudover også for at gennemlæse kontrakten grundigt inden, at du skriver under på en aftale. Dette giver dig en vis sikkerhed både i forhold til det valgte entreprenørfirma, men også i forhold til projektet. Det ville jo være en skam, hvis der var misforståelser i materialevalget eller lignende.

Totalentreprise i Nordjylland

Hvis du står med byggeprojekt og overvejer, om du skal benytte dig af totalentreprisen, så kan du med fordel kontakte Golding Byg, som har mange års erfaring inden for netop totalentreprise. Golding Byg er placeret i Pandrup og varetager totalentrepriser i både Pandrup, Jammerbugt og Aalborg.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.