annonce

Skal jeg købe en brugt eller ny bil?

Der er mange overvejelser, man bør gøre sig, når man skal have en ny bil.

Står du i en situation, hvor du af den ene eller den anden årsag skal på jagt efter en bil, men er du i tvivl om, hvorvidt du skal vælge at købe en bil fra ny eller brugt stand? Så kan det vise sig at være meget klogt, hvis du læser med i denne guide, hvor du forhåbentligt vil blive gjort en del klogere på, hvad du skal have med i baghovedet, når du skal vælge, om du skal købe en ny eller brugt bil. Her vil du blive klogere på alt fra de økonomiske forskelle til de mere praktiske elementer i en brugtbilhandel, hvilket kan være omregistrering af bil.

De økonomiske forskelle

Som det allerede står skrevet, og som du måske kan regne ud, så er der nogle væsentlige økonomiske forskelle, når der snakkes om brugt vs ny bil.

Først og fremmest, så vil du erfare, at en brugt bil kan købes for en billigere sum penge, end hvad du kan skaffe en ny bil for. Dette i sig selv vil jo være en ganske god fordel ved at købe en brugt bil, især hvor du står i en situation, hvor budgettet er en anelse stramt.

Når der tales om biler, så taler man meget om, hvor hurtigt disse køretøjer mister værdi. En bil mister nemlig megen værdi i løbet af et meget kort tidsinterval. Rent faktisk plejer man at sige, at en bil mister op omkring 15-22 procent af dens værdi hvert år. Dette vil altså i runde tal sige, at en bil, som du har købt til 100.000 kroner vil miste mellem 15.000 til 22.000 kroner i værdi det første år. I og med at en brugt bil som oftest kan købes billigere, vil dette altså dermed indebære, at en brugt bil mister mindre årlig værdi. Er du derfor på forhånd klar over, at du blot skal bruge en midlertidig bil, som skal sælges videre inden så længe, kan det måske være klogt, hvis du køber en brugt bil.

Hvad er formålet?

Som du måske allerede kan fornemme, så spiller bilens tænkte formål en vigtig rolle, når du skal beslutte, om du skal købe en ny eller brugt bil. Dog kan det være svært, at beslutte fuldkommen, hvilket formål bilen bør tjene, men der findes visse overordnede overvejelser, som du med fordel kan gøre dig.

Først og fremmest skal du overveje, hvor mange der skal benytte sig af bilen. Bor du alene, eller er i en hel familie, som kan få gavn af bilen?

Dertil kan det være klogt, hvis du overvejer, om bilen skal fungere som husstandens primære eller sekundære bil. Dette er nemlig typisk en god indikator for, hvor meget du bør investere i din bil, og om der skal være tale om en ny eller brugt bil.

Er bilen eksempelvis tiltænkt et formål, hvor den skal fungere som primær familiebil, hvor den skal holde i mange år, kan det formodentligt godt betale sig, hvis i investerer lidt flere penge i en måske ny bil. Er situationen omvendt den, at bilen blot er tiltænkt et formål som sekundær bil, hvor den kun skal køre et par gange i ugen, vil det formentligt være en god idé, at investere en mindre sum penge i bilen. Det er dog i denne forbindelse vigtigt at nævne, at dette selvfølgelig er et spørgsmål, som afhænger af den enkelte økonomiske situation. Det er derfor ikke ensbetydende med, at ovenstående er det bedste valg for alle. Dog bør dette være et par gode retningslinjer, som kan danne grundlag for et fornuftigt bilkøb.

Vælger du brugt? Dette skal du vide

Ender du med at beslutte dig for, at du vil købe en brugt bil, så er der visse ting, som du bør være ekstra opmærksom på.

Det er først og fremmest vigtigt, at du forholder sig kritisk under hele processen, især hvis du vælger at købe bilen af en privatperson. Dog er det meget vigtigt at nævne, at en vellykket bilhandel selvfølgelig bygger kraftigt på, at der er en gensidig tillid de involverede parter imellem. Når det så er sagt, så er det for din egen skyld vigtigt, at du går ind i handlen med en kritisk sans, så du undgår en ubehagelig situation. Det er blandt andet meget vigtigt, at du sørger for at bilen bliver omregistreret hurtigst muligt. Derudover er det alfa og omega, at du har fuldstændig styr på, at du har læst bilens slutseddel godt og grundigt igennem, inden du underskriver den. Har du ikke det, kan du risikere, at du kommer til at underskrive en slutseddel, hvor der er oplyst en væsentligt mangel på bilen, som du har overset. Men da du har underskrevet dokumentet, vil det altså være dig, som har al ansvaret for, at dette bliver fikses.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.