annonce

Skal man betale ejerafgift af sin elbil?

Der er mange, der tror, at man slipper for at betale ejerafgift, hvis man anskaffer sig en elbil. Det er dog ikke tilfældet. Du skal nemlig stadig betale CO2-afgift, selvom du har købt eller leaset en elbil. Det gør sig gældende, selvom bilen ikke direkte udleder CO2.

Ejerafgift på elbil <i>-</i>

Ejerafgift på elbil -

Det skal du dog betale, da strømmen til din elbil kommer et sted fra. Ganske vist går det godt med udrulning af vedvarende energi, så sker det dog ikke helt uden CO2-udledning. Af denne grund kan du som elbilsejer ikke helt slippe for at skulle betale ejerafgift.

Hvordan beregnes ejerafgift på en elbil?

Når man skal beregne en afgiftssats på en elbil, sker det ud fra samme princip, som hvis der var tale om en diesel-, benzin- og hybridbiler. Der er dog tale om en beregningsmodel, der tager udgangspunkt i kilowatttimer i stedet for kilometer pr. liter.

En elbils elforbrug vil blive regnet om til kilometer pr. liter ved at dividere producentens oplyse forbrug målt i kilowatttimer med en fast faktor på 91,25. Derfor er det også ganske let at regne på en sådan afgiftssats ud på egen hånd, såfremt man ønsker at gøre dette.

Ejerafgiften er som regel billig på elbiler

I de fleste tilfælde betyder det, at en vægtafgift på bil ender med at befinde sig i den lave ende af skalaen. Med den beregningsmodel, der bliver brugt, vil en stor del af dem nemlig ende med et forbrug, der svarer til omtrent 50 kilometer pr. liter eller derover for benzinbiler.

Det er ensbetydende med, at man som ejer af en elbil som regel kan slippe afsted med at skulle betale en halvårlig afgift på 340 kroner. Ganske vist slipper man ikke helt for at betale ejerafgift, men der er dog tale om en lille sum penge.

Flere skifter til elbiler, for at spare penge

Flere og flere danskere har besluttet at skifte deres diesel- eller benzinbil ud med en elbil. Der er stor forskel på, hvad der har fået dem til at gøre det. I de fleste tilfælde sker det dog med henblik på at spare penge, da det er billigere at køre elbil.

Mange oplever, at de kan skabe store besparelser i deres budget, ved at skifte til en elbil. Det er ikke blot gældende i forhold til den halvårlige afgift, men også i forhold til 'brændstofforbruget'. I mange tilfælde er strøm nemlig billigere end diesel og benzin.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden


;