annonce

Slip af med snorken

Snorken er egentlig ikke skadeligt i sig selv, men det er generende for folk omkring en. Derfor er det også noget, som mange gerne vil slippe af med.

Heldigvis er det muligt for de fleste mennesker at komme af med deres snorken. I denne artikel kan du få nogle tips til, hvordan du slipper af med din snorken.

Årsag til snorken

Dine snorkelyde bliver frembragt i den øvre gane, men også andre dele i de øvre luftveje kan klappe sammen og frembringe lyde. Det er, når musklerne i svælget slapper af, at man snorker. Her vil tungen nemlig falde tilbage og vibrere mod drøblen og den bløde gane.

Ens snorken vil som regel opstå, når man er i dyb søvn. Her er alle muskler afslappede, og tendensen til snorken er derfor størst her. Ens dybeste søvn ligger som regel midt eller sidst på natten, hvorfor det også er her, man snorker mest.

Dog kan det variere meget fra person til person og fra nat til nat, hvor meget man snorker. Nogen mennesker vil opleve, at de snorker mere efter en hård og udmattende dag. Dette skyldes, at deres muskulatur slapper mere af herefter.

Snorken gør ikke noget ved den snorkendes søvn. Men personen man sover med kan blive generet af det. Man kan på tandlaegen.dk læse om snorkeskinnen. Denne kan afhjælpe snorken ved at give plads i svælget.

Fysiske grunde til snorken

Hvis man har store mandler, næsepolypper, næseallergi, svulster eller hævelser i luftvejene, vil man også være mere tilbøjelig til at snorke. Derfor kan man med fordel gå til en øre-næse-hals-læge og få løst problemet.

Derudover vil snorken også kunne komme med alderen. For jo ældre man bliver, jo mere slapper man af i muskulaturen, og som tidligere beskrevet, er dette med til at fremprovokere snorken. Også overvægt, som ofte kommer med alderen, har stor betydning for ens snorken. Dette skyldes, at fedtet også sætter sig i den bløde gange, og dermed gør pladsen mere træng.

Hvad kan du gøre ved det?

Det er muligt at blive opereret for snorken, men dette har endnu ikke være løsningen for alle. Derfor bør man inden en operation starte med selv at forsøge at afhjælpe problemet.

Det første man kan forsøge at gøre, er at tabe sig. Et vægttab kan i mange tilfælde medføre, at man afhjælper problemet, og i mange tilfælde er blot nogle få kilo nok.

En anden stor synder, når det kommer til snorken, er alkohol. Alkohol gør for mange, at de slapper mere af og sover dybere. Dette er en af årsagerne til, at man snorker mere. Dog er det ikke vin til aftensmaden, der gør den store forskel, men derimod hvis man drikker i større mængder frem imod, at man skal i seng. Derfor kan man med fordel holde sig fra alkoholen, hvis man ønsker at genere sin partner mindst muligt.

Derudover er der nogle sovestillinger, der er værre for din snorken end andre. Derfor er det en god ide ikke at ligge på ryggen om natten. Når du ligger på ryggen, fremprovokerer du snorken mere end andre sovestillinger. Hvis det er svært for dig ikke at sove på ryggen, så kan du forsøge at sy en tennisbold på ryggen af din nattrøje. Det vil gøre det umuligt at sove på ryggen.

Hvis din snorken generer din partner meget, bør I købe ham eller hende nogle ørepropper og lade personen forsøge at falde først i søvn om aftenen.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst