annonce

Smagen af Hawaii – et nyt hit

Det kan være en god oplevelse at prøve noget nyt.

Oplevelsen af nye typer af mad og kulturer er svær at erstatte. Pludselig at finde en ny skat på markedet, der smager anderledes og eksotisk. Mad uden store mængder af kalorier og kulhydrater, der efterlader os med god samvittighed, når der er spist op – og samtidig bringer et smil på læben. Nye trends kommer til hele tiden fra kulturer overalt i verden. Nogle koncepter holder stærkt fat i os som eksempelvis sushi, pizza og indisk mad.

Andre koncepter kan ikke bide sig fast. En hård branche, hvor restauranter oftest har meget lidt tid til at overbevise en bred kundeskare for at overleve. Et særligt koncept har vundet territorie i hovedstadsområdet over de senere år. Restaurantkæden OliOli serverer såkaldte ”poke bowls”, som har sin oprindelse på Hawaii fra 1970’erne. En sjælden kulturel spise, der har vundet hovedstadens borgere. Én butik blev hurtigt til mange over hele byen, og du kan blandt andet besøge deres hyggelige restaurant Østerbro.

Poke bowls er det nye sort

De særlige karakteristika ved poke bowls er et måltid med ris og fisk blandet i en skål. Retten kan forveksles med salat eller sushi, men er helt sin egen på centrale områder. Med lækre poke bowls får du mulighed for at sammensætte ingredienser og smagsnuancer, som du ønsker det. Fisk er derfor ikke den eneste type kød, som kan blandes i en poke bowl. Hos OliOli giver de kunden muligheden for at blande tofu, marineret oksekød og rejer i deres bowls. Gæsten kan på den måde prøve en masse forskellige smagsnuancer.

Saucer er ligeledes en stor del af poke bowls. Et ekstra smagsgivende element, der giver kraft og fylde til skålen med ris, frugt og fisk. Rettens oprindelse er som sagt fra Hawaii, hvor fiskere fra øen lavede skåle med ris og rå fisk som et mellemmåltid. Kæden OliOli har i den grad videreført traditionen ved at åbne hele fem spisesteder i Hovedstadsområdet - herunder blandt andet Kongens Lyngby og Kastrup Lufthavn.

Ejere med passion

At skabe glæde, god samvittighed og oplevelser er det centrale for de to ejere af kæden OliOli. Konceptet er startet af Frederik og Nicolai, som begge har stor passion for mad. Menuen hos OliOli er fremkommet af lang tids forskning af de forskellige ingredienser og smagsvarianter. Alt det for at give gæsten den bedst mulige oplevelse. Smag, konsistens, ernæring og stil er de vigtige grundsøjler i at fremstille en god bowle. Frederik og Nicolai har begge rødder fra Asien og har på den måde bragt lidt af egen kultur med ind i det hawaiianske madkoncept. Saucer og smagsnuancer fra det asiatiske køkken er derfor med i fremstillingen af poke bowls til de mange sultne kunder.

Konceptet er lavet til alle. Veganere og børn uden kærlighed til fisk har alternativer blandt ingredienserne, når der udvælges til bowlen. Saucer kan f.eks. vælges som glutenfri eller veganske udgaver, mens børn kan få oksekød frem for fisk. Der er ligeledes variationer af ris og frugt, så alle kunder kan komme tilbage til OliOli og prøve noget nyt hver gang.

Et nyt madkoncept er kommet til København – højst sandsynlig for at blive set ud fra sin enorme udvikling på bare få år. En spændende blanding og twist af sushi og salat. Ideel til at tage med på farten eller til madpakken. Vi må alle i gang med vores første poke bowl.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.