annonce

Sørg for din hunds velbefindende

Hunden bliver betegnet som menneskets bedste ven og derfor er det vigtigt, at man sørger for ens hunds velbefindende.

For at sikre ens hunds velbefindende, så bør man blandt andet sikre sig, at ens hund får den rette kost, bliver bekæmpet for ledproblemer såsom slidgigt, og at hunden i det hele taget er soigneret.

Hvis man sørger for at pleje sin hund ordentligt, så vil hunden blive meget mere glad og livlig. Ønsker du flere oplysninger end dem, som fremgår nedenfor, kan du med fordel besøge Animigo.

Kost

En måde hvorpå man kan sørge for ens hunds velbefindende, er gennem kosten. Med dette menes der, at man skal sørge for at give hunden noget ordentligt hundefoder, som både passer til hundens race og størrelse. Din dyrlæge vil kunne vejlede dig om, hvilken form for hundefoder der egner sig bedst til din hund.

I forbindelse med kosten er det ligeledes vigtigt, at man sørger for at give ens hund de rette mængder af foder. Man skal huske på, at man ikke gør hunden en tjeneste ved at give den for meget mad, da den så vil være langt mere overbelastet, hvilket både kan gå ud over led og helbred.

Slidgigt

Nogle hunderacer har større risiko for at få problemer med deres led end andre. Undersøg hvorvidt din hund er i farezonen og hold øje med tegn på ledsmerter. Nogle af symptomerne på ledsmerter, rettere bestemt slidgigt, er, at hunden har svært ved at rejse sig, og i det hele taget halter eller går meget stift.

Derudover kan hunden miste dens gode humør og ikke have lyst til at lege og gå ture. Ofte vil en hund også signalere smerte ved at slikke sig der, hvor den har ondt. Der er forskellige midler, som kan behandle slidgigt hos hunde. Glucosamin er ét af de midler, som er særligt gode at benytte. Ved at søge på glucosamin hund, vil du nemt og hurtigt kunne finde frem til steder at købe midlet.

Soignering

I det hele taget bør du sørge for din hunds soignering for at sikre, at din hund har det godt. Det er vigtigt jævnligt at få tjekket hundens tænder, negle og ører. Har din hund problemer med tænderne, vil den ofte have meget dårlig ånde grundet bakterieophobning. Her vil det være en god ide at forsøge at børste hundens tænder således, at bakterierne bekæmpes.

Derudover er det vigtigt at klippe din hunds negle hyppigt, så hunden ikke oplever ubehag, når den bevæger sig. Det er også vigtigt at lugte til din hunds ører. Ligesom med tænderne, må hundens ører ikke lugte dårligt. Hvis de gør det, så bør du finde et middel, som kan rense hundens ører. Du må ikke selv begynde at rense ørerne med vatpinde eller lignende.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst