annonce

Spar penge i det daglige og gør miljøet en tjeneste imens

I disse klimafokuserede tider er der opstået en stærk folkebevægelse for at ændre på de katastrofale følger, som klimaforandringerne vil komme til at få for hele menneskeheden.

Klimaet står som nummer 1 på listen over de vigtigste, politiske emner, og mens der forhåbentlig sker positive forandringer på en politiske scene, så er vi alle nødt til at se på, hvad vi selv kan gøre. Her spiller varme- og elregningerne og forbruget en meget stor rolle, og det er vigtigt, at strømmen og varmen kommer fra klimavenlige kilder. Heldigvis kan man faktisk spare en del penge, samtidig med at man slår et slag for miljøet, hvis man laver små ændringer i og omkring huset.

Invester i en varmepumpe, der fylder huset med klimavenlig energi

Mange mennesker bor i dag i en bolig, der opvarmes med enten olie, gas eller el, og selvom nogle af disse metoder er meget klimavenlige i forvejen, så er det i hvert fald ikke billige løsninger. Her kan en investering i en af de effektive Mitsubishi varmepumper være et klogt træk - både for pengepungen og for klimaet. Varmepumper bruger meget minimale mængder af el på at skabe varme til de kritiske rum i huset, og faktisk kan man spare op til 60 % på husets samlede varmeregning. Herudover skåner man naturligvis miljøet ved, at man simpelthen bruger mindre strøm, og det er alt sammen med til at gøre en af de smarte Mitsubishi varmepumper til en essentiel investering.

Et godt isoleret hus bruger færre ressourcer

Der er mange mennesker, der bor i gamle, smukke bygninger, der nok ser godt ud, men ikke er synderligt gode for varmeregningen. Meget ofte vil den genererede varme mere eller mindre sive direkte ud gennem ydervæggene, og det er både skidt for pengepungen og for klimaet. Derfor kan det være en både nødvendig og klog plan at få efterisoleret det gamle hus. Dermed kan man hæve husets energimærkning og bruge færre penge på opvarmning, ligesom man sparer en masse ressourcer, der gavner klimaet på den lange bane.

En god og effektiv måde at efterisoleret sit hus på er ved at få et firma til at lave en gennemgående hulmursisolering, der således vil fange noget af varmen og lade den blive i bygningen.

Skift til mindre energihungrende elpærer og sæt vandsparer på hanerne

Vi mennesker har mange gode hensigter i forhold til at gøre noget for klimaet, men det er langt de færreste, der ønsker at ofre noget af deres livskvalitet for at gøre en forskel. Dette behøver man naturligvis heller ikke, og hvis man eksempelvis vælger at skifte alle husets elpærer ud til nye og effektive LED-pærer, så er man allerede kommet et langt stykke. Pærerne bruger meget mindre energi end deres forgængere, og det er noget, der både kommer miljøet og din pengepung til gode.

Herudover kan det være en rigtig god idé at installere vandsparere på alle husets haner. Man kan sagtens tage bad i mindre vand, så længe der stadig er tryk på, og her kan vandsparerne være med til at sætte en stopper for det store vandspild, mange husholdninger betaler for. Vandspild er ikke alene skidt for budgetterne - det er virkelig skidt for miljøet. Derfor er det vigtigt, at man tager det alvorligt i sine husforbedringer.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.