annonce

Styrk dit immunforsvar

Sommeren er tæt på at være forbi, og efteråret er så småt ved at melde sin ankomst.

Udenfor er temperaturerne faldet, blæsten taget til, og der er flere, der regner rundt og er småforkølede. Det er nu meget normalt, når årstiderne skifter, men det er aldrig sjovt at gå og være småsyg. Derfor kan det være en rigtig god ide at styrke sit immunforsvar, selvom det kan være svært helt at undgå at blive lettere forkølet. Et stærkt immunforsvar er ikke noget man bare får fra den ene dag til den anden. Det kræver derimod en sund livsstil og en varieret kost over en længere periode, hvis man ønsker at ruste ens krop mod sygdomsfremkaldende bakterier og virus. Her er de bedste råd til dig, der ønsker at styrke dit immunforsvar inden de koldere temperaturer for alvor får fat i Danmark.

Spis sundt og varieret

Dette lyder måske simpelt, men det er vigtigt, at du spiser sundt og varieret, så kroppen og dit immunforsvar får alle de nødvendige næringsstoffer og vitaminer som kroppen har brug for, hvis den skal være modstandsdygtig over for sygdomsfremkaldende mikrober. Du skal blot følge de klassiske råd om at skrue lidt ned for sukker, salt og mættet fedt, og i stedet spise grønt, magre kødprodukter, fisk og fuldkorn. Derudover kan det være en god ide, at starte dagen med ingefærshots . Der er nemlig utrolig mange gode egenskaber ved ingefær, og det indeholder en lang række vitaminer og mineraler, som er vigtige, hvis man ønsker at booste sit immunforsvar. Det indeholder også antiinflammatoriske antioxidanter, der ligeledes kan være styrkende for immunforsvaret. Derfor kan det være en god ide, at få sit daglige skud ingefær ved at tage et shot. Du kan finde inspiration på https://ingefærshots.dk/ingefaershots-opskrifter /, hvor der er mange forskellige opskrifter på ingefærshots.

Dyrk motion

Regelmæssig motion er også med til at styrke immunforsvaret, så risikoen for at blive syg falder betragteligt. Hvis man holder sig i gang og er aktiv i dagligdagen holder man således også immunforsvaret i gang, så det er klar til at håndtere de infektioner og sygdomme du måtte blive ramt af.

Værn om din søvn

En af de bedste ting du kan gøre for din krop, dit sind og dit immunforsvar, er at få en god nats søvn. Det er vigtigt, at du holder en stabil døgnrytme, og sover på nogenlunde samme tidspunkt. Derudover er det selvfølgelig vigtigt at du sover tilstrækkeligt, så du er veludhvilet, og klar til dagens strabadser. God søvn er nemlig med til at sænke kroppens stressniveau på længere sigt, hvilket giver et bedre immunforsvar.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.