annonce

SUV’er vinder frem

Danskerne køber flere og flere SUV’er, og det kan mærkes hos bilproducenter verden over.

Danskerne nyder godt af at sidde højere, hvor man har et bedre udsyn, og derfor vælger flere SUV-modellerne. Producenterne forsøger at følge med, og derfor kommer der hele tiden nye SUV’er på markedet.

Her i artiklen tager vi et kig på nogle af de SUV-modeller, der skiller sig ud som eksempelvis Audi Q3 og GLB fra Mercedes, der er meget populære modeller. Vi ser også på, hvorfor mon lige netop disse modeller har vundet indpas hos danskerne.

SUV’er er fortsat meget populære hos danskerne

Der hersker ingen tvivl om, at SUV-modellen har vundet danskernes hjerter. Man ser flere og flere SUV’ere på vejene, og efterspørgslen fra kunderne er stadig stødt stigende. Men hvad er grunden til denne udvikling? Svaret er formentlig ikke entydigt, men meget peger på, at det er højden, der især ses som en fordel. SUV’en er højere end en stationcar, hvilket gør, at man har et godt og solidt overblik over vejen. Den gode frihøjde gør desuden, at modellen har en god rummelighed, hvilket er meget attraktivt for danskerne. SUV står for Sport Utility Vehicle, og her finder vi måske sidste del af svaret. Danskerne holder af en kraftig motor kombineret med høj kørekomfort, og det er netop, hvad SUV’en indebærer.

Et godt bud på en SUV: Den nye Audi Q3

Audi Q3 Sportback har, som navnet antyder, ændret sig en smule fra den almindelig Q3. Den bagerste del af bilen har nemlig fået et retouch i en nedadgående linje, som medfører, at modellen giver associationer til Coupé-modellen. Desuden er modellen udstyret med en sportsundervogn frem for en almindelig undervogn, hvilket er opgradering fra Audi Q3. Coupémodellen har desuden en styring, der gør, at jo mere der drejes på rattet, jo mere direkte vil styringen blive. Det er desuden muligt at tilkøbe udstyr til modellen som eksempelvis støddæmperegulering i undervognen. Dette ekstraudstyr er især populært hos familier, fordi det bidrager til øget komfort, sikkerhed og dynamik.

GLB fra Mercedes er med i opløbet

Den første 7-personers mellemstore SUV-model fra Mercedes er landet. Den nye model er større end den nye B-klasse. Mercedes har lovet, at der vil være plads til personer på op til 168 cm på den ekstra sæderække, der er plads til i den nye model. Bruger man ikke den 3. række, kan man med fordel nyde godt af et 560-liters stort bagagerum. GLB-modellen er udstyret med en stor skærm til infotainment og instrumentbord, som man kender fra både A- og B-klassen. Modellen er desuden udstyret med en 8-trins dobbeltkoblingsgearkasse, et udvalg af 4-cylindrede motorer og kan fås med firehjulstræk.

Klare fordele ved SUV’en

Begge ovennævnte modeller har de klare fordele ved SUV’en, så det er måske nærmere et spørgsmål om temperament, hvis man skal vælge. Begge biler har god rummelighed og høj sikkerhed, og derfor er der mange, der vælger SUV’en. På tværs af aldersgrupper er SUV’en en storhitter, hvor autoværksteder oplever, at danskerne i højere grad vælger de mindre biler fra og vælger SUV’en til. Det skyldes formentlig den høje grad af sikkerhed, gode komfort og højden.

Som Martin Hansen fra Bilforhandler Allan Hansen Automobiler A/S siger: ”Vores kunder foretrækker i højere grad at sætte sig ind i en bil frem for ned i en bil.” Og det omfavner meget godt, hvorfor SUV’en fortsat er en meget populær model.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.