annonce

Tag den sidste afsked med en nær

Livet har mange opture, men det har også nedture. Og det er en helt naturlig del af det at være i live.

Dog er der rigtig mange af os, der har svært ved at forholde os til de meget triste situationer, som livet også byder på.

Det er for eksempel noget, der gør sig gældende, når det kommer til et dødsfald. Selvom døden også er en helt naturlig del af livet, så er det de færreste af os, der har lyst til at forholde os til den. Den er nemlig for mange uvant.

Skal du stå for en begravelse?

Det vil sige, at selvom vi befinder os i en stor sorg, hvor vi skal bearbejde det hele og samtidig tage os af andre efterladte, så stilles der også krav til os. Det er for eksempel noget, der gør sig gældende, når der skal arrangeres et sidste farvel. Det er noget, der gør sig gældende med en begravelse eller en bisættelse, som pludselig er en praktisk opgave, man skal forholde sig til midt i en stor sorg.

Det vil sige, at man skal tage nogle valg og forholde sig til nogle beslutninger, mens man måske hellere vil bearbejde sin sorg og sikre, at man kommer godt ud på den anden side.

Få hjælp fra en bedemand

Det er så at sige en stor og meget svær situation at stå overfor, og derfor er det vigtigt at finde en hjælpende hånd. Det er noget, en bedemand kan sørge for. Her hviler der nemlig en stor erfaring inde for området, og det vil sige, at du kan få de vejledning og de råd, du behøver, mens du lægger store dele af de praktiske opgaver fra dig velvidende, at der med respekt bliver taget vare på dem og det liv, der nu skal siges et sidste farvel til.

Lev livet på den anden side

Når først du sørger for, at en bedemand er med på sidelinjen, kan du være sikker på, at der bliver taget hånd om alt. Du vil derfor ikke komme til at glemme noget, og det er din sikkerhed for, at du får taget det sidste farvel, som du synes, der passer til den afdøde.

Det betyder således også, at du vil have lettere ved at stå stærkere på den anden side, så du og de andre efterladte bliver i stand til at leve jeres liv igen. Livet går nemlig videre for os andre.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.