annonce

Tal åbent om din sorg

Det er hårdt at miste, men det hjælper at tale om tingene.

Der er ingen tvivl om, at sorgperioden er særdeles hårdt, når man mister en, man har nær. Det kan være svært at finde ud af, hvad der er op og ned, og der er pludseligt en hel del ting, man skal forholde sig til i forbindelse med dødsfaldet - ting, som er svære at forberede sig på, såfremt man ikke har oplevet det før. Der er også en hel del praktiske ting, man pludseligt skal forholde sig til, men det er her, at en bedemand i Aalborg heldigvis kan hjælpe, så det gør tingene nemmere at overskue og komme igennem. En god bedemand ved nemlig godt, hvilken svær tid man går igennem, og derfor vil du også møde en stor forståelse for dine følelser.

Det forholder sig dog desværre sådan, at døden er en del af livet, og der kommer derfor også et tidspunkt for alle, hvor de er nødsaget til at forholde sig til dét at miste. Man er måske også tilbøjelig til at tro, at man kan håndtere alle de følelser, som kommer, når man mister, men oftest er det en hel del hårdere, end man kunne forestille sig. Det er i den forbindelse, at det er vigtigt at sørge for, at man håndterer ens sorg på den mest fordelagtige måde.

Gør det på din egen måde

Det er forskelligt fra person til person, hvordan sorgen rammer, når man mister en, og det er også forskelligt fra person til person, hvad der virker, når man gennemgår sorg. Det vigtigste er derfor, at man altså også formår at lytte til sig selv og mærke efter, for kroppen og sindet vil oftest klarlægge forholdsvis tydeligt, hvad du egentligt har brug for.

Det er dog vigtigt, at man forsøger at snakke om sorgen, selvom det kan virke hårdt for en selv. Oftest er man også tilbøjelig til at tro, at ens nærmeste ikke er interesserede i at snakke om sorgen, men det gør det faktisk nemmere for din omgangskreds at håndtere det, du går igennem, hvis du selv formår at sætte ord på, hvordan du har det. Her vil du også hurtigt finde ud af, at ingen tanker eller følelser er for dumme eller irrelevante, og i den forbindelse opleves oftest en stor ro og afklaring med det faktum, at det er okay at have de følelser, som man har. Ord kan gøre underværker, og det kan de altså også i forbindelse med sorg.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.