annonce

Tips: Drag fordel af servicegarantier og bilserviceaftaler

Ønsker du service af din nye bil uden at miste fabriksgarantien på den? Hvis din bil er nyregistreret efter 1. januar 2003, er det nemt at finde bilværksteder landet over, du trygt kan lade om at stå for service af bilen, uden fabriksgaranti går tabt. Det gode ved at lade andre end producenten foretage reparationer er dels, at du kan lade reparationer foregå på et værksted nær dig. Men hvad så ellers?

Servicegarantier <i>-</i>

Servicegarantier -

Hvad så med garanti på service fra bilværkstedet?

Det er også en fordel at lade et lokalt bilværksted tage hånd om reparationer og serviceeftersyn af din bil, hvis du ønsker autoservice med garanti. Pointen med autoservice med garanti er at beskytte dig som bilejer, når du sender din bil til reparation. Hvis en reservedel viste sig at være defekt, og at defekten først viser sig efter et par år, er det rart at vide, reparationen i sin tid havde 2-3 års garanti.

Autoservice med garanti på bilværkstedet

Hvis sådan en defekt del blev påmonteret på et bilværksted med garanti på deres autoservice, kan du anmode om garantiudbedring. Det samme gælder ved skader på bilen forårsaget ved reparation eller service på værkstedet. Med andre ord: Hvis jobbet ikke blev ordentligt i første omgang, kan du få det fikset. Det er sjovere end at stå med en bil i udu, hvor du selv må punge ud for reparationer.

Ikke alt galt med bilen bliver dækket af en garantiordning

Nu er det godt nok kun skader eller defekter på bilen, der har deres ophav på bilværkstedet, som du får garanti på. Du slipper altså ikke for at tage vare på din bil i andre henseender. Har gearkassen fået defekte lejer, uden det har sin årsag i bilværkstedet, gælder en garanti typisk ikke. Hvad den almindelige bilservice gælder, er der dog en anden løsning at gøre brug af: Serviceaftaler på din bil.

Hvorfor vælge at få en serviceaftale?

Logikken med en serviceaftale er, at du betaler et fast månedligt beløb i stedet for at betale for din bils serviceeftersyn mv. for hver gang. Det skifter, hvad sådan en serviceaftale konkret rummer og dækker af service. Men du kan spare penge – og gøre udgifter til bilservice nemmere at forudsige – ved at indgå en serviceaftale. Så som bilejer har du et par ordninger hos værksteder at gøre brug af.

Ønsker du at lære mere om service med garanti eller serviceaftaler? Kontakt evt. en værkstedskæde.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden


;