annonce

Træindustriens rolle i klimakampen

I dagens Danmark hører vi dagligt om klimakrisen og dens mulige konsekvenser.

Nyhederne har dagligt historier om temperaturstigninger, klimademonstrationer eller lignende. Dette stiller alverdens industrier overfor nye udfordringer, da der kræves en grøn omstilling både fra befolkningen og politikernes side.

En af de industrier, som kan blive et aktiv i kampen mod klimaforandringerne, er træindustrien. Træet er yderst bæredygtigt, hvis det bliver behandlet på den korrekte måde.

Træindustrien kan bidrage til kampen

Træindustrien i Danmark kan være en vigtig del af klimakampen, da der med den rigtige skovdrift kan opnås positive resultater i forhold til klimakrisen. Træer er en af de mest klimavenlige ressourcer, som vi har, da træet er en fornyelig ressource, der vokser på baggrund af klimaets naturlige egenskaber. Anvendes træet korrekt kan dette også reducere blandt andet byggeriets samlede klimabelastning.

Det er dog essentielt, at skovdriften bliver ført på den rette måde, så hele skovområder ikke ryddes på én gang. Der skal ske en fornuftig og ansvarlig udskiftning af skovområder, som betyder, at modne træer fældes for at gøre plads til de nye.

Biodiversitet kommer i mange former

I medierne høres det ofte, at urørt skov er en af de eneste måder at sikre biodiversiteten i skoven. Dette kan dog også gøres gennem korrekt skovdrift, som sker efter Naturstyrelsens skovdrift, som både er FSC og PEFC-certificeret. På den måde sikres biodiversiteten i skovområdet samtidigt med, at de modne træer fældes, som giver plads til nye træer, som trækker CO2’en ud af atmosfæren.

Mangler du træprodukter?

Der findes en række af træleverandører i Danmark, og en af dem er Sommer-Savex. Sommer-Savex leverer blandt andet træ til drejning eller drejede emner til en række forskellige industrier som køkken-, inventar- og møbelindustrien. Ligegyldigt hvilken branche der er tale om, så er en ting sikkert, at kvaliteten altid er i top hos Sommer-Savex. De drejede emner leveres i en række forskellige europæiske og amerikanske træsorter.

Sommer-Savex er derudover FSC og PEFC-certificeret, som sikrer en bæredygtig tilgang til skovning, håndtering og forarbejdning af træprodukterne.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst