annonce

Tre grunde til, at du mister overblikket over økonomien

I Danmark er vi gode til at bekymre os om vores egen økonomi. Faktisk er det en af de ting, som allerflest danskere tænker over hver dag.

Der kan være mange grunde til det, men af dem kan være, at man har mistet overblikket over sin økonomi. Derfor har vi her samlet et par grunde til, hvorfor du måske har mistet overblikket over din økonomi. Det handler nemlig om at skabe sig et økonomisk overblik, hvis man skal gøre sig nogle forhåbninger omkring at generobre følelsen af kontrol i økonomien.

1) Du kender ikke dine indtægter og udgifter

En af de vigtigste ting, når du skal have styr på sin økonomi er, at have en grundlæggende forståelse af, hvilke pengestrømme der går i gennem din bankkonto. Her er det vigtigt, at du laver et budget over dine indtægter og udgifter. Gør det hele op, så du til sidst kan se, hvor meget du har tilbage til resten af måneden. På den måde ved du, hvor mange penge der er til shopping, fornøjelser, restaurant- og cafébesøg. Der findes mange måder at lægge et godt budget på. Mange netbanker tilbyder det direkte inde i deres program, hvor det er muligt at lægge indtægter og udgifter ind i budgettet. Det er også muligt at hente et gratis budgetskema, så man på egen hånd kan ændre i sit budget.

2) Du har optaget for mange lån i forskellige pengeinstitutter

En anden åbenlys grund til at mange har svært ved at overskue deres økonomi er, at de har forskellige lån hos mange forskellige kreditorer. Det kan let blive en jungle at navigere rundt i de forskellige kreditorers hjemmesider for at danne sig et overblik. Derfor så sørg for guds skyld for ikke at optage alverdens kviklån og sms-lån hos alle mulige kreditorer. Det er den stensikre grund til at miste overblikket over privatøkonomien, hvis du har alt for mange forskellige kreditorer eller pengeinstitutter. Sørg gerne for at samle dine lån til én-max-tre pengeinstitutter. Det er helt og aldeles afgørende for at holde styr på økonomien, at man ikke har for mange penge ude at flagre ved forskellige banker.

3) Du har taget de forkerte lån

Den tredje grund til, at det er let at miste overblikket over din økonomi, har noget at gøre med den måde, du låner penge. Uanset hvor let det ser ud, og uagtet hvor økonomisk presset du er. Så lad vær med at gøre brug af de mange forskellige lån, du finder med en hurtig google-søgning. Hold dig fra kviklån, forbrugslån og andre typer af lån, hvis du gerne vil beholde skindet på næsen. For det er kun en nedadgående spiral, hvis du først har lånt penge hos en af de mange skrækkelige virksomheder, der tilbyder lån med skyhøje renter. Hold dig til udelukkende at låne penge hos dit eget penge institut eller afsøg mulighederne for at låne penge andre steder til en fair rente. Hvis du sørger for kun at optage rimelige lån, så er det meget nemmere at overskue sin privatøkonomi.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.