annonce

Udklædningsfest bliver mere og mere populært blandt danskere

Det er ikke længere kun til fastelavn, at man kan klæde sig ud. I dag er det meget normalt, at man løbende holder udklædningsfester.

Og med god grund. Det er nemlig en hyggelig ting, man kan gøre med venner og familie. Både fordi det er en god icebreaker, men også fordi det giver mening og retning til festen.

Dog skal man passe på, at man ikke krænker nogen eller gør noget upassende. For eksempel findes der eksempler på, at flere personer har klædt sig med såkaldt blackface, hvilket er yderst upassende. Både for dem som deltager i festen, men så sandelig også de som ikke deltager. Man krænker lige pludseligt en hel befolkningsgruppe, hvilket er meget alvorligt.

Heldigvis kan man holde sig til nogle af de sikre og faste kostumer, hvor man ikke kommer til at krænke nogens følelser eller for den sags skyld være upassende. Her er mexicansk udklædningstøj en klassiker, hvor man med de mange farver og stråler udstråler glæde og varme.

Hvorfor er det vigtigt for os mennesker at have fester engang i mellem?

Vi mennesker lever efter vaner og rutiner. Det er med til at hjælpe os med at være stabile og sunde mennesker. Men selv vanedyr som os mennesker har en gang imellem brug for at lave noget helt andet. Noget hvor vi kan få lov til at afreagere 100% og blot slippe alle hæmninger.

Derfor eksisterer fester. Et sted hvor vi kan have det morsomt, uden at nogen dømmer en for, for hvad man gør, siger eller ser ud. Det kan være et frirum i en verden, hvor vi burde være fri, men til tider alle sammen mere eller mindre er fastlåst af samfundet. Her er festen en uskyldig og god måde at slippe alle hæmningerne og få lov til at drømme sig hen til et andet sted med lange gyldne strande og blåt varmt vand.

Fester hjælper os også med at komme i kontakt med andre mennesker. Vi bliver mere sociale, og det er med til at holde os som en art kørende. Det forbinder mennesker som ellers aldrig ville have mødt hinanden.

Derudover har det også det formål, at det kan lade os op til en ny hverdag. For mange mennesker er weekenden det allervigtigste, når de står og har travlt på jobbet. Det er noget, de kan se frem til og bruge som motivation i deres dagligdag.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.