annonce

Udlej din lejlighed mens du er i udlandet

At have et hjem at komme hjem til er en uundværlig del af livet. At have et hjem at komme hjem til gælder også, hvis du er blevet tilbudt drømmejobbet i udlandet, og du nu skal til at tage stilling til, hvad der skal ske med din lejlighed, mens du er væk.

Det kan være, du skal opholde dig i udlandet på ubestemt tid, og derfor kan det være risikabelt at sælge lejligheden, fordi der så ikke er nogen garanti for, at du har et hjem, når du vender tilbage fra udlandet. Samtidig er det også træls at have et ubeboet hjem i en længere periode, specielt fordi du stadig betaler husleje, selvom du ikke opholder dig i hjemmet. Her kan du i stedet overveje om en udlejning af lejlighed kunne være en løsning, fordi du så er garanteret at have et hjem, når du vender retur, men samtidig bliver lejligheden brugt, og du slipper for selv at betale de månedlige udgifter til lejligheden. Hvis du overvejer dette som en løsning, kan du med fordel læse med herunder, hvor vi giver dig nogle råd til, hvad du skal være opmærksom på i forbindelse med udlejning af lejlighed.

Hvem vil du have boende?

Når du har besluttet dig for at udleje din lejlighed, skal du først og fremmest gøre op med dig selv, hvem du ønsker skal bo i dit hjem, mens du er væk. Ønsker du, det skal være nogle, du har kendskab til i form af familie, venner eller kollegaer? Eller foretrækker du i stedet, at de nye lejere er fremmede mennesker? Der kan være fordele og ulemper ved begge dele, så det er vigtigt at overveje grundigt.

De praktiske overvejelser

Udover at finde ud af, hvem du ønsker skal bo i dit hjem, er der også andre vigtige overvejelser, du skal gøre dig. Det kan eksempelvis være lejeperiodens varighed, prisen på leje, og hvor mange af dine møbler, du vil leje ud. Det er også vigtigt at kende reglerne både for udlejer og lejer. Under alle omstændigheder er det vigtigt at være forberedt i sådan en udlejningsproces, så du med ro i maven kan drage ud i verden.

Sikkerhed er nøgleordet

Med alle disse overvejelser man skal gøre sig, kan det være svært at finde hoved og hale i, hvilke regler man skal kende, og hvilken type lejer, der er smartest at udleje til. I denne proces er sikkerhed nøgleordet, så både du og din kommende lejer føler sig trygge. Derfor kan det være smart at udleje sin bolig gennem et professionelt firma, som kan hjælpe dig med alle reglerne, så du juridisk set har de bedst mulige odds.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.