annonce

Udvid dine horisonter med en kør selv ferie sydpå

Står du og overvejer at tage sydpå, men kan ikke helt overskue planlægningen og booking af fly og hotel? Så bør du overveje at tage på ferie i et privatejet sommerhus med egen bil som transportmiddel.

I et sommerhus er man omgivet af private rammer uden stressende faktorer som tidspres og andre feriegæster. Egen bil giver endvidere mulighed for enkelt at kunne bevæge sig rundt på ferien i helt egen fart. Kør selv ferie er ikke noget nyt, da vi danskere har nydt denne ferieform i mange år, men man har sjældent haft adgang til så mange dejlige og moderne feriehuse som i dag. Lad ikke de lange distancer skræmme.

Kør selv ferie og sommerhusudlejning går hånd i hånd

En kør selv ferie byder på en uanet frihed, hvor du selv sætter tempoet og antallet af pauser og stop på vejen. Sommerhusudlejning udvider denne frihed, da du selv bestemmer tempoet i løbet af hele ferien. Her er plads til udflugter og nye oplevelser på alle tider af døgnet, hvis man er til en mere aktiv ferie, men at sove længe og nyde ren afslapning i de private rammer er også helt ok.

En af de største bonusser ved eget feriehus er glæden ved et fuldtudstyret køkken. Køb råvarer på det lokale marked og prøv kræfter med opskriften på en lokal specialitet, mens du nyder en drink på terrassen. De private rammer som et feriehus danner, lader dig altså selv sætte grænserne på din ferie. Mange vælger også tage på kør selv ferie, fordi de har hund med på ferien, og da byder rigtig mange feriehuse din hund velkommen!

Mange populære destinationer indenfor rækkevidde

Der venter enkelte hytter og moderne luksushuse over hele Europa, så valget af destination kan være svært. Rigtig mange vælger at tage på kør selv ferie til Italien grundet landets kulturelle og naturlige mangfoldighed, og dette er der god grund til.

Vil I prøve noget nyt, bør I overveje Kroatien, som ikke er meget længere væk, hvor azurblåt hav og idylliske havnebyer danner de æstetiske omgivelser. Kroatien er en perle, som blot skal nydes, før turismen for alvor finder plads og priserne stiger.

Det er selvfølgelig også muligt at forkorte distancen ved at rejse til et af vores kære nabolande. Norge og Sverige kan lokke med gæstfrihed, eventyrlige naturområder og storslåede attraktioner og seværdigheder. I bør også overveje Tyskland som destination – landet er mere end en transportrute mod syden. Her venter hyggelige badebyer i nord, bjerge og spabyer mod syd, samt adskillige kulturelle storbyer over hele landet.

Du sætter selv grænserne

Køreturen til din destination er, hvad du gør den til. Med lidt forberedelse og planlægning kan den blive en skøn forsmag på, hvad der venter forude. Hvis distancen virker overvældende, kan du med fordel booke en overnatning i en af de mange skønne byer langs vejen. Her kommer ferien rigtigt i gang fra starten.

At rejse med børn på kør selv ferie behøver heller ikke være en udfordring. Vis børnene ruten på et kort med alle de seje ting, som I kører forbi og forbered et par aktiviteter til turen. Køreturen er lig med familiehygge og samvær, så længe man kan blive enige om forventninger og mål. Uanset destination er kør selv ferie et koncept som skal anbefales. Det er bare om at komme afsted.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.