annonce

Undgå at købe katten i sækken når du køber hus

Det er aldrig rart at blive taget ved næsen, men når du køber katten i sækken og bliver snydt i forbindelse med et huskøb, kan det få hele din verden til at vælte sammen.

Et fejlagtigt huskøb kan i værste fald have betydning for din økonomi resten af livet. Står huset kun til at redde ved at bruge en masse penge på håndværkere, eller bliver du nødt til at forsøge at komme af med huset igen, kan du risikere at skabe en gæld, der vil følge dig mange år frem i tiden. Og hindre dig i eksempelvis at købe dit drømmehus.

Der findes mange måder, hvorpå du kan undgå at købe katten i sækken. Du kan bygge et nyt hus, tage en advokat med ind over købet, få en autoriseret håndværker til at gennemgå huset eller følge de råd, som vi her har samlet til dig.

Det er noget, som du bør undersøge, uanset om der er tale om køb af lejlighed eller hus - for larm kan komme som en rigtig træls overraskelse. Ofte vil du have set boligen på tidspunkter af døgnet, hvor der ikke har været larm, og du har derfor sikkert slet ikke tænkt over det. Men det bør du. Overvej om du eksempelvis kan leve med et tog, der kører tæt på, eller om larmen fra en nærliggende motorvej kommer til at være forstyrrende. Ofte vil det være meget individuelt, og for nogle er det ikke et problem, mens det for andre vil have afgørende betydning for valget af bolig.

Hvem bliver dine nye naboer?

Naboer kommer du ikke udenom, og uanset om I skal dele hæk eller væg, bliver du nødt til at forholde dig til dem. Så tjek eventuelt, hvem det er, at du skal flytte ind ved siden af på forhånd - for når først, du bor der, er der ikke så meget at gøre ved det. Det behøver som sådan ikke at have nogen betydning, men det er en god idé at undersøge den kultur, der kommer til at være omkring din bolig.

Hvordan er området?

Du kan på forhånd undersøge hvor mange indbrud, der er i området. Nogle områder er klart mere udsatte for indbrud end andre, og det kan være godt at vide, før du lægger et bud. I samme anledning kan du også tjekke op på, om du kan tilmelde dig nabohjælp, så du i det mindste kan være med til at forebygge indbrud i området.

Hvad med oversvømmelse?

Tiderne skifter, og derfor ændrer det sig, hvad du bør og kan kræve af din bolig. I løbet af de sidste år har der været mange sager med oversvømmelser af boliger og kældre, og det kan blive en sur og dyr post at hænge på, hvis uheldet skulle være ude.

Undersøg de lokale tilbud

Undersøg de lokale tilbud - og det gælder alt fra butikker, handlemuligheder, fitnesscentre til folkeskoler, børnehaver, gymnasier og så videre.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst