annonce

Undgå uforudsete udgifter når du starter virksomhed

Der hersker en frontier spirit i Danmark. I hobevis trækker især unge – men langt fra udelukkende – mennesker deres opsparinger og liv op med rødderne, for at tæske igennem skoven.

De kæmper sig frem med alle deres kræfter, for at finde ubetrådt land, hvor de kan slå sig ned og finde lykken og rigdommen. Det er naturligvis den store iværksætterånd, jeg henviser til her.

Med programmer som Løvens Hule og andet guf for start ups, virker tanken om en gemen ansættelse, nærmest som en fornærmelse. Og med så mange guides på internettet, i hvordan man kommer i gang, er det ikke underligt, at så mange søger lykken som deres egen chef. Men det at være selvstændig, kan også være en jungle at navigere i, og mange bliver derfor overraskede over de mange uforudsete udgifter, der følger med.

Vurdér dine behov

Som en start er det vigtigt, at du vurderer, hvad det kræver for netop dig at få virksomheden flyvefærdig. Man kan ikke lave et budget eller en guide, der passer til alle selvstændige, da der findes mange typer af start-ups, og hver start up har alle deres egne behov.

Skal du have ansatte?

Måske ved du allerede nu, at din virksomhed er afhængig af en større gruppe medarbejdere, det gælder særligt, hvis du tænker at starte en virksomhed i service eller restaurationsbranchen. Det kan være også være, at din virksomhed har haft så meget succes, at du nu skal udvide med personale for at følge med. Sørg derfor for, at du har sat dig ordentligt ind i, hvad det kræver at have folk rendende. Der skal både være styr på lønsystemer, forsikringer og ansættelseskontrakten skal sidde lige i skabet. Overvej også dine medarbejderes behov for en mobil i arbejdstiden. Her kan det være en fordel at tegne et mobil erhvervsabonnement .

Hvor skal du bo?

Selvom et stort kontor midt inde i København kan være attraktivt, bør du overveje nødvendigheden af det for din virksomhed. Typisk kan det være billigere med et kontor eller lagerhal lidt uden for byen. Som iværksætter kan det være vigtigt at ofre sig lidt. Du må tage til kunderne og ikke omvendt, indtil du har opbygget et brand.

Der er selvsagt et hav af andre forhold, du som ny iværksætter også skal medregne, men som hovedregel bør det siges, at man skal holde det småt og billigt i starten.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden