annonce

Vælg sund take away og drop det usunde

Hurtig mad? Drop fastfood og vælg det sunde take away

Langt de fleste danskere kender til, at der indimellem mangler overskud og fantasi til aftensmåltidet eller frokosten. Derfor tyr mange af os til det nemmere og hurtigere valg: take away.

Mangel på overskud fører til usunde valg

Kender du også det at komme hjem efter en lang arbejdsdag med nul energi og overskud på kontoen, har du helt sikkert også prøvet nærmest automatisk at indtaste nummeret på det lokale pizzeria og bestille en nummer 28 med ekstra ost. Der er intet kriminelt i at nyde en pizza nu og da, men bliver det for ofte eller erstatter burgerne typisk den sunde, hjemmelavede madpakke til frokost, kan det nemt ende ud i en ond cirkel af usunde vaner.

En voksende branche

Take away branchen er enorm stor både internationalt, men også nationalt. Danskerne spiser take away som aldrig før, men hvor take away markedet for blot et par årtier siden udelukkende bød på junkfood som pizza og burger, omfatter branchen nu mange flere muligheder. Ligeså stille blev fast food markedet udvidet, og begrebet fast food, der ofte associeres med fed og usund mad, er efterhånden blevet erstattet af det mere alsidige begreb; take away.

Flere muligheder for sunde vaner

I takt med udviklingen af branchen er der kommet flere og flere muligheder for sund take away mad. Hurtigt og nemt take away mad behøver altså ikke være ensbetydende med snasket junk food, der hverken nærer dig eller mætter dig. I Nordjylland såvel som resten af Danmarks landsdele bugner det med sunde take away steder, hvor du kan få alt fra eksotiske wokretter til lækre og sprøde salater og saftige sandwiches. Flere og flere danskere vælger at leve vegetarisk eller vegansk, og også her følger take away branchen trop.

Sund og nærende frokost til firmaer

Frokost er et vigtigt måltid, hvor du skal samle næring og energi til at klare dig gennem resten af arbejdsdagen. Frokostmåltidet skal både være mættende og forsyne din krop og hjerne med ny energi. I en travl hverdag kan det være svært at finde overskuddet og fantasien til en sund og varieret frokost. Mange firmaer vælger derfor at lave frokostaftaler med lokale take away steder eller catering firmaer. Nordjyske Nadias Sandwich er et af de take away steder, der tilbyder sunde og lækre frokostordninger for både større og mindre firmaer, hvor medarbejderne kan vælge mellem sprøde sandwiches, friske salater, saftige burgere eller smagfuld vegetarmad.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.