annonce

Vær forberedt på disse komplikationer under din graviditet

Er du gravid eller overvejer at blive det? I så fald vil din krop sandsynligvis gennemgå en lang række af forandringer, herunder nogle som også vil give en del udfordringer.

Det er en naturlig del af livet at få børn, og størstedelen af kvinder oplever på et tidspunkt i sit liv at være gravid. I denne artikel kan du læse mere om de kropslige komplikationer, som en graviditet kan medføre samt lidt informationer om, hvordan du kan takle netop disse udfordringer.

Vand i kroppen

Den første udfordring, som din krop kan blive udsat for som gravid, er vand i kroppen (også kendt som ødemer). Kroppen undergår i graviditeten en forandring, der forårsager vækstophobninger i kroppen og områder som hænder, ben og fødder rammes især. I værste fald kan det medføre, at du ikke længere kan passe dine sko og bukser.

Tilstanden er ikke decideret farlig, men den kan medføre en stor del af ubehag og en følelse af kløe inde i kroppen. Denne komplikation er helt normal blandt gravide, men hvis tilstanden bliver meget slem, kan man med fordel besøge sin egen læge for at undersøge, om der er noget, som man kan køre for at mildne tilstanden.

Hæmorider

En stor andel af Danmarks befolkning bliver på et tidspunkt i livet ramt af hæmorider. Gravide kvinder er særlig i risikozonen, da kroppen gennemgår en lang række af forandringer, herunder udfordringer i mave- og tarmregionen. Hæmorider kan være både generende og smertefulde, hvorfor det er særdeles vigtigt at tage tilstanden alvorligt og søge lægehjælp, før det bliver endnu værre.

Der er dog også en række af ting som du selv kan gøre i kombination med behandling for at lette tilstanden. Først og fremmest bør man bruge en hæmoridecreme. Dernæst er det særlig vigtigt at holde sig til madvarer, der modvirker forstoppelse og generelt gør det let at gå på toilettet. Under selve besøget, er det vigtigt at tage sig god tid, skylde med vand i stedet samt holde sig ren og bakteriefri.

Overvægt

Det sidste punkt er overvægt. En stor andel af gravide kvinder er rent faktisk overvægtige defineret som det at have en BMI over 25. Dette skyldes til dels, at kroppen gennemgår en lang række af hormonelle forandringer.

Overvægt i graviditeten kan have en lang række af negative følgevirkninger herunder forøget risiko for hjertekarsygdomme. Af netop den årsag, er det utrolig vigtigt, at man holder sig i god form og sørger for at spise sundt og varieret, så man ikke ender i risikozonen. På ShytoBuy kan du læse mere om kropslige komplikationer under graviditeten, samt få gode tips og tricks til, hvordan man holder sig i god form og undgår overvægt i graviditeten.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst