annonce

Værd at vide om doseringspumper til kemi og væsker

Der findes flere fordele ved doseringspumper.

En doseringspumpe bruges til at flytte bestemte mængder af væske på en bestemt tidsperiode - med et nøjagtigt flow. Alt efter hvilken type opgave, der er tale om, kan der være forskel på, hvilken type pumpe der er bedst til opgaven - men det er som regel noget, man finder ud af i samarbejde med en fagmand.

Er du i tvivl om, hvilken doseringspumpe der passer til netop dit formål? Eller vil du bare gerne vide mere om, hvordan en doseringspumpe fungerer, og hvad den bruges til? Alt det og meget mere får du svar på her. Så læs med og bliv klogere på en masse aspekter om doseringspumper til kemi og væsker.

Hvad er en doseringspumpe?

En doseringspumpe er en pumpe, der kan indstilles til at kun en specifik mængde væske flyttes over et specifikt, afgrænset tidsrum. En doseringspumpe er altså beregnet til præcis dosering af kemi og andre typer af væsker, der skal igennem en mere eller mindre kontrolleret proces.

Modsat andre mere almindelige pumpetyper er en doseringspumpe det rette valg, hvis opgaven er at flytte mindre mængder af kemi med mange muligheder for kontrol - som det eksempelvis er tilfældet med batch dosering, der kræver stor præcision.

Til hvilke formål bruges en doseringspumpe?

En doseringspumpe bruges som udgangspunkt til netop dosering af kemi og andre væsker, der kræver en form for særlig kontrol.

En doseringspumpe bruges eksempelvis i forbindelse med følgende formål:

● Batch dosering

● Til præcis opblanding ved eksempelvis signal fra en vandmåler

● pH-regulering i svømmehaller, svimmingpools og lignende

● Opretholdelse af optimale forhold inden for aqua-kultur

● Til dosering af kemi til vandbehandling og drikkevandsproduktion

● Til dosering af kemi til bilvask og andre typer af vaskemaskiner herunder industrielle opvaskemaskiner

En doseringspumpe kan være både styret elektrisk såvel som af trykluft. I kraft af doseringspumpens opgaver, vil den som regel være produceret i kemi-resistente materialer som PP, PVDF, PTFE og rustfast stål.

Der findes et utal af forskellige pumper. Du kan således få en doseringspumpe, der kan levere helt små mængder i én cyklus, mens andre trykmæssigt kan nå helt op til 30 bars tryk. Der vil altså næsten altid være en pumpe, der passer til jeres behov. Men så melder spørgsmålet sig jo: Hvordan vælger man den rette?

Tips og tricks til at vælge den rette doseringspumpe

Udvalget af doseringspumper er stort og bredt - og det er til din fordel. Det betyder nemlig, at du altid kan få den doseringspumpe, der kan matche virksomhedens behov - store som små.

Som udgangspunkt skal man først og fremmest alliere sig med en ingeniør eller designer, der kan undersøge, om en doseringspumpe er kompatibel til applikationen, hvor det også er relevant at se nærmere på, hvilken type væske der skal pumpes.

En designer eller ingeniør vil tage udgangspunkt i den væske, som skal doseres samt det anlæg, som doseringspumpen påvirker med sin pumpeeffekt. Alt efter dette, vil der være forskel på, hvilken pumpe der kan anbefales til netop dit behov.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.