annonce

Varmepumpe priser

Læs alt om varmepumpe priser og besparelse ved at skifte

Er du en af de mange tusinde danskere, der overvejer at skifte det gamle oliefyr, gasfyr eller elradiator ud med en varmepumpe, så læs nedenstående guide om varmepumpe priser . Inden vi kaster os over guiden, vil vi lige slå fast, at prisen på varmepumper afhænger meget af følgende faktorer:

Varmepumpe type

*Luft til luft varmepumpe

*Luft til vand varmepumpe

*Jordvarmeanlæg

Mærke (producent)

*Panasonic

*Mitsubishi

*Bosch

*LG

*Fujitsu

*Daikin

*Samsung

*Metro Therm

*Vølund

*Vaillant

Er du meget prisbevidst, kan du købe en billig varmepumpe fra blot 8.000 kr. Og er du den tålmodige type, kan du vente til, at der kommer en varmepumpe på tilbud hos en af de mange forhandlere.

Luft til luft varmepumpe pris

Ejer du et sommerhus eller et fritidshus, som pt. opvarmes med elradiatorer, kan du spare rigtig mange penge ved at udskifte dem med en luft til luft varmepumpe. Helt op til 12.000 kr. kan du potentielt spare om året ved at skifte radiatorerne ud med en varmepumpe.

* Luft til luft varmepumpe pris inkl. montering: Cirka 8.000 - 25.000 kr.

Prisen på en luft til luft varmepumpe starter ved blot 8.000 kr., så den vil altså hurtigt tjene sig ind igen. En luft til luft varmepumpe kan kun blæse varmt luft ind i huset, og levetiden ligger på cirka 8 - 12 år. Husk at kigge på SCOP tallet, inden du køber varmepumpen.

SCOP tallet bør ligge på cirka 5 - 6, og tallet fortæller, at et forbrug på 1 kWh el giver dig 5 - 6 kWh varme retur. OBS: Visse luft til luft pumper kan også fungere som aircondition.

Luft til vand varmepumpe pris

Opvarmer du pt. din bolig med gasfyr eller oliefyr, kan du reducere din varmeregning med op til 50% ved at skifte til en luft til vand varmepumpe. I modsætning til en luft til luft pumpe kan en luft til vand pumpe opvarme brugsvandet, som sendes ind i huset.

* Luft til vand varmepumpe pris inkl. montering: Cirka 80.000 - 100.000 kr.

En luft til vand varmepumpe er ideel til helårshuse, og den forventede levetid på pumpen ligger på cirka 15 - 20 år.

Jordvarmeanlæg pris

Ønsker du en alternativ energikilde, som virkelig er effektiv, så kan du overveje et jordvarmeanlæg. Jordvarme er en miljørigtig og vedvarende ressource, som udnytter den naturlige varme i jorden.

* Jordvarmeanlæg pris inkl.montering: Cirka 100.000 - 220.000 kr.

Energien og varmen i jorden opvarmer væsken i de nedgravede slanger i haven. Den opvarmede væske transporteres til varmepumpen, som øger trykket og temperaturen, hvorefter den til sidst føres ind i centralvarmeanlægget..

Et jordvarmeanlæg kræver et jordareal på cirka 300 - 500 m2, med mindre du vælger lodret jordvarme. Levetiden ligger på cirka 15 - 20 år for pumpen og op til 50 år for slangerne.

Få mere viden omkring de bedste varmepumper på Bedste-varmepumpe.dk. På hjemmesiden kan du blandt andet læse om muligheden for tilskud, varmepumpe test, støjniveau, udedel og indedel osv.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.