Business

Rådgivningsvirksomheden Købersmægler, som hjælper danske boligkøbere med at købe bolig, oplever for tiden en øjet interesse for sommerhuskøb blandt danskerne.

Virksomhed

Købersmægler

Adresse

Nyvej 17, 1851 Frederiksberg

Telefon

70 99 99 00

E-mail

kontakt@koebersmaegler.dk

Webside

https://koebersmaegler.dk

Annonce Virksomhedsprofil - 26. maj 2019

Vil du have et gratis sommerhus?

Hos Købersmægler peger man på, at en af årsagerne til den øjede interesse er, at flere regler på sommerhusområdet de seneste år er blevet ændret, så det nu er blevet mere attraktivt at eje og udleje et sommerhus. Derudover er den varme og solrige sommer i 2018 også medvirkende til, at det igen er blevet relevant for danskerne at investere i sommerhus.

Højere bundfradrag

I 2019 er det såkaldte bundfradrag blevet væsentligt forhøjet i forhold til tidligere. Der er næsten tale om en fordobling af fradraget: fra 21.900 kr. til 40.900 kr. Bundfradraget er betegnelsen for det beløb, der må tjenes på udlejning, før der skal betales skat af indtægten. Man kan altså leje sit sommerhus ud for 40.900 kr. årligt, før man bliver beskattet af lejeindtægten.

Bedre finansieringsmuligheder

I maj 2017 blev finansieringsreglerne ændret, så man fra at kunne finansiere et sommerhus med 60 % realkredit gik til, at sommerhuse nu kan finansieres med 75 % realkredit. En langt større del kan dermed finansieres realkreditlån, som pt. (maj 2019) tilbydes med en rente på 1,5 % meget tæt på kurs 100, hvis der vælges lån med afdrag – langt lavere end banklån.

Eksempel: Hvis du ønsker at købe et sommerhus til 1 mio. kr. og vælger en 75 %-finansiering med et 1,5 % realkreditlån på 750.000 og selv lægger 250.000 (enten ved opsparing eller ved at belåne i friværdi på primære bolig), så er den månedlige ydelse for realkreditlånet på 750.000 kr. så lavt som ca. 2.700 kr. efter skat. Det er vel at mærke inklusiv afdrag. Vælger du et realkreditlån uden afdrag, så falder ydelsen til ca 1.250 kr. efter skat.

Derfor er det praktisk talt muligt at købe et sommerhus, som ikke koster dig noget, hvis du kan leje det ud en del af året, hvor du ikke selv bruger det. Du skal dog være opmærksom på, at der er faste udgifter til grundejerforeningen samt vedligeholdelsesomkostninger og så videre, som du også skal tage med i regnestykket.

Køb et sommerhus som er egnet til udlejning

Hvis du ønsker at få finansieret dit sommerhus ved hjælp af lejeindtægter, så skal du gå efter et hus, der egner sig til at blive lejet ud. Du kan eventuelt vælge et hus, som allerede har en udlejningsaftale med et af de etablerede udlejningsselskaber som eksempelvis Sol og Strand, Novasol eller Dansommer. Så kan du se, hvad sommerhuset har været udlejet til i de foregående år og dermed lægge et realistisk budget.

Et sommerhus der lejes ud, bliver udsat for en del slidtage, da det er i brug i en større del af året, end når du selv bruger det. Derfor kan du med fordel vælge et sommerhus, der er relativt vedligeholdelsesfrit. Vælger du samtidig et hus, der er godt isoleret, så kan du bruge det og udleje det hele året, og det kan være en stor fordel. Både i forhold til dit eget brug af huset og i forhold til udleje.

Husk køberrådgivning når du skal købe sommerhus

Hvis du beslutter dig for at investere i sommerhus, så er det væsentligt, at du søger køberrådgivning og får hjælp af en køberrådgiver til at hjælpe dig igennem købet. Der skal altid en køberrådgiver til at gennemgå handlens dokumenter, godkende og berigtige handlen. Men søger du rådgivning tidligt i processen, så kan du ligeledes få hjælp til prisforhandling og besigtigelse af sommerhuset.

Læs mere om køberrådgivning fra Købersmægler.

Nyheder udvalgt til dig