annonce

Vil du slippe af med din tandlægeskræk?

Hele 20 til 30 % af Danmarks befolkning undgår at besøge tandlægen, fordi deres tandlægeskræk fylder så meget.

Tandlægeskræk er et stort problem i Danmark, hvor en stor del af befolkningen lider af problemet. Tandlægeskrækken kan fylde så meget, at det rent faktisk er medvirkende til, at flere og flere undgår at lægge vejen forbi deres tandlæge - et problem, som i sidste ende kan betyde sundhedsproblemer og en svækkelse af den generelle velvære hos danskerne.

Det er nemlig ikke til at komme uden om, at tænderne er vigtige, og de har i særdeleshed betydning for, hvordan vi har det og opfatter os selv i hverdagen. Vi bruger vores mund dagligt til flere forskellige ting, og derfor er det også essentielt, at den fremgår yderst velfungerende, men det kan desværre være nemmere sagt end gjort. For folk med tandlægeskræk er tanken om et besøg hos tandlægen så frygtindgydende, at de hellere vil gå på kompromis med deres tænder.

Behandling af tandlægeskræk

Grundet den store procentdel af danskere, som døjer med tandlægeskræk, beretter Dansk Tandlægeforening, at der er flere tandlægeklinikker landet over, som er begyndt at specialisere sig i netop behandling og håndtering af tandlægeskræk. Derudover fortæller Dansk Tandlægeforening også, at der er kommet flere former for behandling til, som kun gavner den brede befolkning.

På trods af den store procentdel af danskere med tandlægeskræk, som undgår at besøge tandlægen, så oplever Dansk Tandlægeforbund, at der er flere og flere danskere, som ringer ind og spørger efter en god tandlæge, som evner at behandle deres tandlægeskræk.

Det er nemlig essentielt, hvis man døjer med tandlægeskræk, at man finder en god tandlæge, der formår at tage vare på en på den helt korrekte måde. Faktisk er en god tandlæge afgørende for, at behandlingen af tandlægeskræk kan gennemføres. Det er også her, man opnår et godt bånd bygget på tryghed og professionalisme, der også har betydning for, om man vælger at lægge vejen forbi sin tandlæge igen.

Der er hjælp at hente

Hvis du har mod på at få hjælp til din tandlægeskræk, og leder du eksempelvis efter en tandlæge i Randers, så er Tandlægerne Spentrup en klinik, der har specialiseret sig i at behandle tandlægeskræk, som ovenikøbet også har gjort det overskueligt for dig i forhold til tandlæge priser.

Hos Tandlægerne Spentrup er de klar over, at flere kommer til dem med tidligere dårlige oplevelser, og det derfor er svært for dem at tro på, at de kan komme over deres skræk - noget, som de netop sørger for, at deres patienter kommer over. Her er tillid et af de centrale ord for dem, da de mener, at det er løsningen på den værste skræk hos patienten. Tandlægerne Spentrup hjælper deres patienter mod tandlægeskræk ved at forventningsafstemme, lave behandlingsplan og sørge for, at behandlingerne foregår i det tempo, du kan være med til og så smertefrit som muligt. Derudover vil der også være regelmæssige eftersyn og tandrensninger.

Hvad kan du selv gøre?

Inden du besøger tandlægen, så er det en god ide at foretage vejrtrækningsøvelser, da disse kan være med til at skabe ro i både sind og krop. Forbered dig på, at du skal til tandlægen og sørg for, så vidt muligt, at forbinde dette med rolige tanker.

Det er desuden også en god ide hele tiden at fortælle din tandlæge, hvilke tanker du har, når din behandling går i gang. Bed dem eventuelt om at forklare hvad de gør undervejs, så du kan forstå, hvad der foregår, så du også er med i processen fra start til slut. En god tandlæge er løsningen på din tandlægeskræk, og dem findes der heldigvis mange af.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.