annoncørbetalt indhold

Best Travel: Sådan får du mest ud af din ferie

Danskerne prioriterer hvert år penge og tid til at realisere deres rejsedømme. Men inden ferien bestilles, er det vigtigt at gøre sig klart, hvordan drømme, økonomi og praktik forenes bedst muligt.

Med en erfaren rejseleder kan du skyde genvej til unikke oplevelser på din ferie.

Med en erfaren rejseleder kan du skyde genvej til unikke oplevelser på din ferie.

Sådan lyder opfordringen fra Best Travels rejseleder Jens Linneboe, der her giver tre råd til, hvordan du skaber de optimale vilkår for din ferie.

År efter år afsætter danskerne både tid og penge for at kunne drage ud i verden og få indfriet deres rejsedrømme. Men inden rejsen bliver bestilt, er det en stor fordel at gøre sig klart, hvilken type rejse der giver de bedste vilkår for ferien.

Derfor giver rejseleder Jens Linneboe tre gode råd til, hvordan du finder frem til den type rejse, der passer bedst til dig og din familie. Han har været rejseleder siden 1999, hvoraf de seneste fire år har været for Best Travel.

Planlægning af rejser kræver både tid og tålmodighed. Ifølge Jens Linneboe fra Best Travel er det værd at overveje, om et rejsebureau med fordel kan klare opgaven for dig.

Planlægning af rejser kræver både tid og tålmodighed. Ifølge Jens Linneboe fra Best Travel er det værd at overveje, om et rejsebureau med fordel kan klare opgaven for dig.

Pakkerejse eller gør-det-selv-rejse?

Ifølge Jens Linneboe er det grundlæggende vigtigt at gøre sig bevidst, om du foretrækker at rejse med et selskab fremfor at arrangere og rejse på egen hånd:

- Der er nogle åbenlyse fordele ved at være afsted med en større gruppe og dermed bestille en rejse, som et selskab har stået for at arrangere og koordinere. Omvendt er det ikke alle, der fungerer med at være en del af en gruppe med de hensyn, det kan indebære - og det er vigtigt at være bevidst om, inden du vælger rejsetype, siger Jens Linneboe.

Han henviser til, at et rejsebureau for nogen kan sammenlignes med en slags forsikring, idet der ligger en tryghed i at vide, at erfarne fagfolk har planlagt og kontrolleret alle led i den kæde, som en ferie består af:

- For mange er det ikke ligegyldigt, om der på forhånd er sørget for tilpas god tid til flyskifte, transport videre fra lufthavnen, at hotellet er i orden og udflugterne på plads. Desuden kan der opstå uforudsete problemer i forbindelse med strejker, konkurser, ulykker og sygdom. Nogen vil gerne stå for den slags selv, mens andre kan se fordelen i, at et rejsebureau håndterer det som en slags kommandocentral med et professionelt overblik og lokalkendskab.

Derudover giver grupperejsen ifølge Jens Linneboe gæsterne den økonomiske fordel, at mange aktiviteter koster langt færre penge, end hvis de foregår på egen hånd. Det samme er gældende med fælles transport og måltider i lokalområdet, som i mange tilfælde udløser mængderabatter og dermed giver gæsterne besparelser.

Alenetid eller fællesskab?

For nogen er det afgørende at kunne bestemme alting selv og have mulighed for at realisere impulsive idéer undervejs på sin rejse. Hører du til den type, mener Jens Linneboe ikke, at grupperejser er det oplagte valg:

- Hvis du synes, det er stærkt begrænsende at skulle underordne sig mødetider og et fælles program, så er det nok ikke grupperejser, du skal satse på. Men fungerer du med at rejse i en gruppe på 30-40 mennesker - som ofte er tilfældet med Best Travel - og nyder du den tryghed og forudsigelighed, det giver, så er en grupperejse værd at overveje, siger Jens Linneboe og fortsætter:

- Her behøver du nemlig ikke gøre det store forarbejde. I stedet får du alt, hvad du behøver på selve rejsen og vil med garanti sidde på hjemturen og være fyldt godt på med indtryk og ny viden. Men man skal have lyst til at opleve det i fællesskab med andre, påpeger han.

Jens Linneboe på en af sine mange rejser til Amalfikysten.

Jens Linneboe på en af sine mange rejser til Amalfikysten.

Lyst til at lytte og lære?

Jens Linneboe fungerer primært som rejseleder på Amalfikysten i Italien og på De Kanariske Øer i vinterhalvåret. Begge steder er han bosat i sæsonen og har dermed et unikt lokalkendskab, som han gerne indvier Best Travels gæster i:

- Køber du en kulturrejse, er det nærmest et must, at du er videbegærlig og værdsætter nye inputs. Det er vigtigt at spørge sig selv, om lysten og interessen for at opleve nyt og lade sig forundre og inspirere er til stede, inden du bestiller. For er den ikke det, er det formentlig en rejse med knap så meget fokus på kulturoplevelser, du skal gå efter.

Jens Linneboe fortæller gerne gæsterne om, hvordan livet, hverdagen og samfundet fungerer i de pågældende lande, og han oplever, at der generelt er stor interesse for at lære stederne at kende:

- Jeg synes generelt, det er en kæmpe fornøjelse at være på tur med vores gæster. I det store hele er vi danskere ret gode til at møde nye mennesker og nationaliteter - også selvom sproget for nogen kan være en barriere. Italienerne har eksempelvis ofte svært ved engelsk, men alligevel finder gæsterne ud af det, og ofte kan jeg som rejseleder også være behjælpelig med kommunikationen, siger han.

Rejselederen som det bærende led

Best Travel har de seneste år mærket stor fremgang på efterspørgslen på færdigpakkede kulturrejser, og ifølge Jens Fonsbøl, der er salgs- og marketingchef hos Best Travel, er netop rejselederen en af de vigtigste ingredienser i en vellykket tur:

- Et af de vigtigste elementer i en vellykket rejse er uden tvivl rejselederen, som tilfører turen ekstra værdi. Det er vigtigt, at du som rejseleder kan fornemme, hvad det er for en flok mennesker, gruppen består af - hvor deres interesser ligger, og hvor videbegærlige de er - og tilpasse turen efter det, siger han og tilføjer:

- Derudover er det vigtigt at dosere oplevelser og indtryk hensigtsmæssigt i sin tilrettelæggelse. Man kan selvfølgelig godt køre med fuld skrue hver dag, men det er også godt at kunne tage hensyn til, at vores hjerne har en begrænset evne til at kapere indtryk og give gæsterne lidt ro, så de kan fordøje oplevelserne, lyder det afsluttende fra Jens Fonsbøl.

Læs mere om grupperejser og få inspiration til destinationer her: www.besttravel.dk

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.