annoncørbetalt indhold

Nordjyder sover sig til en smertefri ryg

Nordjyderne har fået øjnene op for kvalitetsenge, der afhjælper rygsmerter og forbedrer nattesøvnen.

Nordjyderne har i stigende grad fået øjnene op for kvalitetssenge, der afhjælper rygsmerter og forbedrer nattesøvnen.

Rygsmerter er en af de største folkesygdomme i Danmark. Mere end 80 procent af danskerne vil ifølge Rigshospitalet på et tidspunkt i deres liv opleve rygsmerter, og det er især lænderygsmerter og nakkegener, der plager danskerne. Det viser Sundhedsstyrelsens rapport fra 2015, hvor knap en million danskere blev registreret med lænderygsmerter og over 350.000 med nakkesmerter.

Mange danskere oplever som følge af ryg- og nakkesmerter ligeledes søvnbesvær, men netop søvnen er ofte essentiel for at overkomme generne. Det fortæller Jan Hvam fra HL Thisted, der blandt andet er specialist i senge og soveværelsesmiljøer:

- Vi bruger cirka en tredjedel af vores liv i sengen, og det er efterhånden bredt anerkendt, at en god nattesøvn med en god sovestilling har stor betydning for afhjælpning af rygproblemer. Derfor er det vigtigt, at man vælger en seng, der passer til ens krop. Hvis man eksempelvis vågner om morgenen med ondt i ryggen, kan det være et tegn på at sengen ikke støtter ens krop korrekt.

Jan Hvam fortæller yderligere, at han og HL Thisted over de senere år har mærket en øget efterspørgsel på kvalitetssenge, og det er et positivt tegn, vurderer han.

- Folk er ved at få øjnene op for sengens betydning for vores energiniveau og helbred, og det er rigtig godt at se. Vi oplever derfor også, at folk søger mere rådgivning end tidligere, når de skal have ny seng.

Rygsøjlen skal støttes

Madrassens materiale og hårdhed har afgørende betydning for, om sengen støtter kroppen optimalt. Hos HL Thisted har de derfor specialiseret sig i produkter fra sengeproducenten Dunlopillo, hvis naturlatex opnår den højeste komfortfaktor hos det anerkendte testinstitut LGA i Nürnberg.

- Naturlatex er et utrolig elastisk og smidigt materiale, som samtidig er meget holdbart. Faktisk holder madrasserne formen i minimum 15 år. Desuden er naturmaterialer som naturlatex gode til at absorbere og transportere fugt væk fra kroppen. Kroppen afgiver cirka 400 milliliter væske om natten, så det er en vigtig egenskab, der sikrer et idealt miljø for en god nattesøvn, forklarer Jan Hvam og fortsætter:

En Dunlopillo-madras er ideel til dem, som lider af rygproblemer. Den består af hele syv komfortzoner, der er designet til skabe den bedst mulige støtte, så rygsøjlen kan ligge i sit naturlige leje hele natten. Dette betyder, at både nakke, skuldre, lænd og hofter aflastes optimalt, så også muskler og led kan blive udhvilet til den nye dag.

Inden for Dunlopillo-mærket kan man vælge mellem flere forskellige sengetyper alt efter ønske og behov. Heriblandt boksmadrasser, elevationssenge osv. Desuden producerer virksomheden også puder, heriblandt anatomiske puder, der er særligt relevante til folk med nakke- og skulderproblemer.

- Tommelfingerreglen for puder til folk med nakkesmerter er, at hvis man selv er nødt til at forme puden, før man ligger godt, så har man den forkerte pude. En god pude skal holde formen hele natten, så den støtter nakken og dermed mindsker chancerne for spændinger og ømhed.

Vælg madras efter kropstype

Når man vælger seng, skal man dog være opmærksom på, at en god madras ikke er lige god for alle. Jan Hvam forklarer nemlig, at det blandt andet afhænger af kropstype og vægt.

- Ikke alle madrasser passer til alle. Der er stor forskel på kravene til madrassen, hvis man eksempelvis er to meter høj og vejer 100 kilo, sammenlignet med hvis man er 1 meter og 65 og måske vejer det halve. Derfor er det altid en god idé at søge professionel rådgivning, hvis man er i tvivl. Det har nemlig stor betydning for både sundhed og velvære, at man ligger på den rette madras - især hvis man i forvejen døjer med rygproblemer.

Derfor tilbyder HL Thisted faglig rådgivning i butikken i Thisted, så kunderne kan vende hjem med den seng, der passer til netop deres behov. I butikken kan du foruden senge også få vejledning om puder, dyner, sengetæpper, lagner og rullemadrasser.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.