annoncørbetalt indhold

Nordjyske sommerhuse tiltrækker investeringslystne danskere

Sommerhusmarkedet i Nordjylland har igen rejst sig oven på nogle hårde år efter finanskrisen. Det mærker man hos blandt andre EDC Danebo i Blokhus, Løkken og Lønstrup, hvor de gode økonomiske vilkår trækker flere købere til det nordjyske.

Efter flere års nedtur har salget af sommerhuse i Nordjylland endelig nået op på et stabilt niveau, viser de seneste tal fra Danmarks Statistik. Under krisen i 2008 blev der solgt blot 776 sommerhuse i regionen, mens der i 2017 blev handlet 1.324 sommerhuse, svarende til en stigning på over 70 procent.

Den stigende interesse for sommerhuse i Nordjylland mærker man hos blandt andre EDC Danebo, der med forretninger i Blokhus, Løkken, Lønstrup og Hals er den største forhandler af nordjyske ferieboliger med et årligt salg på mere end 300 sommerhuse og ferielejligheder. Det voksende sommerhusmarked skyldes især det økonomiske opsving, der har skabt gunstige forhold for køb af ferieboliger i Danmark, lyder forklaringen fra partner og ejendomsmægler hos EDC Danebo i Løkken, Flemming Sørensen:

- Det nordjyske sommerhusmarked har igennem de seneste år nået op på et stabilt niveau, hvor styksalg såvel som salgspriser kun ligger omkring 15-20 procent lavere end før finanskrisen.

Og med udsigten til en langsigtet og stabil investering føler danskerne sig igen trygge ved at købe et sommerhus eller en ferielejlighed som en del af familiens langsigtede opsparing, siger han og fortsætter:

- Interessen for ferieboliger skyldes også, at mange danskere får mere og mere travlt i deres hverdag. Mange købere vil derfor gerne eje et fristed, hvor de kan være offline og koncentrere sig om samværet med familie, børn og venner. Derfor spiller også de bløde værdier i stigende grad ind, når danskerne køber sommerhus.

Sommerhuse er blevet en sikker investering

Ifølge Flemming Sørensen kan investeringer i sommerhuse i dag måle sig med en normal pensionsopsparing, og derfor har danskere på jagt efter en god investering nu meldt deres ankomst på det nordjyske sommerhusmarked, fortæller Flemming Sørensen:

- De her købere er især tiltrukket af den lave rente, attraktive låneforhold og skattebegunstigede lejeindtægter kombineret med muligheden for en skattefri opsparing. Derudover oplever vi også, at mange kunder har en personlig holdning til deres pensionsopsparing, som godt må være andet end kontoudtog og udgifter til de pensionskasser, der forvalter deres optjente pension, forklarer han og fortsætter:

- Fælles for denne type kunder er, at de ligger mere vægt på den gode investering end på de bløde værdier.

Og på grund af det økonomiske opsving føler køberne igen en tryghed i sommerhusmarkedet, der kan måle sig med deres normale pensionsopsparing, som typisk foregår ved opsparing i aktier og obligationer.

Købere i alle aldre

Den stigende interesse for nordjyske ferieboliger gælder desuden alle aldersgrupper i Danmark, lyder det fra Flemming Sørensen. De yngre købere er især glade for ferielejligheder, som er et billigere og mere overskueligt alternativ til et sommerhus, fortæller han:

- Ferielejligheder på vestkysten udgør et stadig større marked for os. Denne type bolig tiltrækker især det lidt yngre købersegment, men også de købere, der gerne vil have en feriebolig, der altid står klar til brug. Ferielejligheder kræver ikke så meget vedligehold, da de ofte er en del af en ejerforening, der klarer mange af de praktiske opgaver, som ellers er forbundet med et almindeligt sommerhus. Derudover vil prisen typisk være lavere end på et almindeligt sommerhus, og derfor kan de fleste danskere købe en ferielejlighed, uden det fylder for meget i deres daglige økonomi.

Også den ældre del af den danske befolkning er vilde med ferieboliger, hvor især det traditionelle sommerhus er i høj kurs, forklarer Flemming Sørensen:

- I 2016 blev loven for sommerhuse ændret, og man må i dag benytte sit sommerhus til helårsbeboelse, hvis man blot har ejet huset i 12 måneder. Det har gjort sommerhuse interessante for den ældre gruppe af danskere, der begynder at kunne se frem til tilværelsen som pensionist. Denne købergruppe ønsker ofte at skifte bylivet ud med mere natur og mere rekreative muligheder som eksempelvis strand og skov.

Leder du også efter et sommerhus eller en ferielejlighed? Så besøg EDC Danebo hjemmeside og se deres store udvalg af ferieboliger på den nordjyske vestkyst her.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.