annoncørbetalt indhold

Tusindvis af unge skal prøve livet til søs

Når The Tall Ships Races løber af stablen i Aalborg den 2.-6. juli, er det med tusindvis af unge trainees ombord på skibene, der skal indgå som en del af besætningen og opleve livet på havet.

I år er det 20 år siden, at Aalborg for første gang var vært ved sejlbegivenheden The Tall Ships Races. Det forventes, at mere end 70 af verdens smukkeste sejlskibe, 3.000 besætningsmedlemmer og 750.000 gæster besøger Aalborg, når byen i år er vært for femte gang.

Men The Tall Ships Races er langt mere end en byfest med sejlads, musik og underholdning. Et af grundelementerne i arrangementet er at få kendskabet til sejlads bredt ud blandt unge mennesker, og flere tusinde mellem 15 og 25 år fra hele Europa rejser hvert år med på de deltagende skibe. Heraf sejler omkring 150 unge trainees med skoleskibene fra Aalborg til Fredrikstad i Norge, hvor de får lov til at opleve livet ombord på skibene og de arbejdsopgaver, der følger med:

- Hele grundessensen med at afvikle The Tall Ships Races har fra starten været at få unge mennesker til at komme ud at sejle og opleve livet på havet. Som trainee får man således en helt unik mulighed for at møde andre unge på tværs af landegrænser, udfordre sig selv og i det hele taget lære at stå på egne ben, lyder det fra Keld Rud Nielsen, der er projektmedarbejder hos Aalborg Events, som fortsætter:

- For nogle er det måske første gang, de er væk fra deres forældre i mere end et par dage, og når de er på havet, kan de altså ikke bare lige ringe hjem til mor og far. Generelt hører vi tilbage fra de trainees, som har været afsted, at de er blevet mere ansvarsbevidste og selvstændige, samtidig med at de har fået en masse sjove oplevelser med de andre trainees.

Personlig udvikling og nye venskaber

To af de unge trainees, der skal være ombord på skibene under dette års The Tall Ships Races, er 19-årige Mie Mellerup og 16-årige Frederik Bøgedal, og de har store forventninger til turen:

- Jeg forventer at få en masse gode oplevelser, møde nye mennesker, at få ansvar på områder jeg normalt ikke ville få og i det hele taget opleve, hvordan fællesskabet på båden er nødvendigt for at få det hele til at fungere. Jeg har roet i rigtig mange år og er derfor vant til at færdes på havet – dog ikke på sejlskibe, så det glæder jeg mig meget til at prøve, fortæller Mie Mellerup, der afslutter sin STX-uddannelse i indeværende måned.

Også Frederik Bøgedal, der går i 10. klasse i Aalborg, ser frem til at opleve livet på skibet og møde nye mennesker:

- For mig var det en unik mulighed for at opleve hverdagen og arbejdsopgaverne på et skib. Jeg glæder mig allermest til at prøve noget helt nyt og til forhåbentlig at skabe nye venskaber med trainees fra andre lande.

Selvom både Mie Mellerup og Frederik Bøgedal tidligere har prøvet kræfter med at sejle, er det ikke et krav, at de unge trainees har erfaring med sejlads:

- Det eneste, der forventes af vores trainees, er, at de er nysgerrige og har gåpåmod, og ikke mindst at de har lysten til at lære om livet ombord på et skib og om at samarbejde med andre mennesker, fortæller Keld Rud Nielsen.

Ombord på skibet arbejdes der i hold, hvor der skiftes mellem forpligtelser på skibet og forskellige fritidsaktiviteter. Arbejdsopgaverne varierer mellem alt fra at navigere og styre skibet, være på dækket, lave mad, sætte sejl, gøre rent og bestige master – og hertil kommer de mange timer i de andre unges selskab med alt, hvad det indebærer af sociale aktiviteter.

Sejlads og aktiviteter for hele familien

Det er ikke kun de unge trainees, der kan se frem til sommerens Tall Ships Races. Sejlskibene vil være hovedattraktionen til arrangementet, men derudover suppleres der med musikalske og kulturelle oplevelser for hele familien. I løbet af dagene vil der blandt andet være 70 gratis koncerter på fem forskellige scener med blandt andre Dodo & The Dodos, Phlake, Johnny Deluxe, Hush samt Nikolaj & Piloterne. Derudover vil der være legeland, forhindringsbaner, barsalg og meget mere.

Som kronen på værket vil der om fredagen være mulighed for at opleve det største fyrværkeri på dansk jord nogensinde, som sponsoreres af SEBC Holding. I det hele taget er der rekordstor opbakning til The Tall Ships Races fra erhvervslivet i Aalborg, hvor blandt andet Spar Nord, A. Enggaard, Aalborg Lufthavn, Aalborg Havn A/S og Aalborg Waterfront har været med til at sponsorere begivenheden.

Se det fulde program til The Tall Ships Races her: www.tsraalborg.dk

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.