Gå efter bolden i sagen om Støjberg

Af P.O. Pedersen,Bavnebakken 77, 9530 Støvring, povergaardp1401@gmail.com

RIGSRETSSAG:Med vedtagelsen af anlæggelse af rigsretssag mod Inger Støjberg har et flertal af Folketingets medlemmer rigtigt fået lejlighed til at pudse glorien og puste sig op over dette ”formastelige angreb på de demokratiske grundprincipper”.

Som bladets chefredaktør også påpeger, er det et middel, man tager i brug efter forgodtbefindende og i dette tilfælde tilsyneladende for at slippe af med en ”besværlig” kollega.

At den røde fløj bruger det kan ikke undre, men at Venstre og Konservative samt Socialdemokratiet følger trop er bemærkelsesværdigt.

De må jo kunne forudse, at man dermed lægger løkken om statsministerens hals, for efter hendes ”minksag” må hun jo nødvendigvis være den næste, der står for skud.

Men måske er det med gustent overlæg, især for Venstres formands vedkommende.

For mig at se, er de to sager ganske analoge. Støjberg begrunder handlingsforløbet med det usmagelige i, at nogle indvandrerkulturer misbruger umyndige piger som barnebrude, mens Frederiksen henviser til hensynet til folkesundheden.

Med ”Tøndersagen” i erindring er det for mig ligeværdige motiver, der ligger bag. Forskellen ligger dog i, at den første afviser at have begået noget ulovligt, medens den anden tilstår, hun er jo mester i at sige undskyld. Men det skulle vel ikke betyde noget ved afgørelsen af sagsanlægget. Den rene kaster den første sten.

Nu har man så besluttet at oprette en domstol bestående af 15 højesteretsdommere (!) og 15 lægdommere, sidstnævnte bestående af nuværende og tidligere politikere (evt. tidligere folketingsmedlemmer), altså alle sammen folk fra ”systemet”.

Det ville have pyntet, hvis retten havde anvendt civilpersoner uden politisk ”belastning”, som når der ellers anvendes lægdommere. Det ligner mest en tilsidesættelse af grundprincippet i det demokratiske valg.

Ifølge chefredaktøren vil sagen kunne koste ca. 100 mio. gode skattekroner.

Jeg tror ikke, at mange etniskdanske vælgere kan se det rimelige i, at deres repræsentanter på borgen uden videre hælder en sådan udskrivning ud over vore hoveder. Kan sagen virkelig bære det? Og hvis poleringen af glorien holder til, at det bliver statsministerens tur, kan vi jo se frem til en dacapo.

Samtidigt blokerer man jo Højesterets normale sagsbehandling i et ukendt tidsrum.

Tror man seriøst på borgen på, at respekten for vore politikere kan holde til det?

I fodbold er der en meget anvendt og bredt respekteret kendelse, der anvendes, når en spiller går efter manden i stedet for bolden.

Den er baseret på sund fornuft og ikke juridiske spidsfindigheder.

Vi må nu håbe på, at retten kender og vil anvende den.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.