Gør debat om klima mere nuanceret

Af Ole Friis, pensioneret lærer, Paludan Müllers Vej 25, 9000 Aalbor, frianh@stofanet.dk

KLIMA:Klimakonferencen i Aalborg i sidste uge sendte et åbent brev til pressen og til klimaminister Dan Jørgensen, hvor man bad ham lytte til 500 videnskabsmænd og professionelle, der siger, at der ingen grund er til alarm omkring klimaet. Som forventet er der ingen medier, der har omtalt brevet, og klimaministeren har heller ikke svaret.

Medierne har helt klart besluttet sig for at være klimaaktivister og ikke klimarealister.

Klimadebatten er så ensidig, at man ikke tør/vil omtale synspunkter, der ikke stemmer overens med ”den vedtagne dagsorden”. Det er et nærmest pestbefængt område at bevæge sig over på, når synspunkterne går imod det etablerede.

I dag var der dog et lille lyspunkt, så måske er der ved at brede sig en trodsreaktion.

TV 2 har med alarmerende overskrifter refereret til en melding fra et panel af forskere, der spår ufattelige lidelser for menneskeheden ved klimaforandringer. I samme forbindelse er der et link til de før omtalte 500 videnskabsmænd, der plæderer for, at der ingen grund er til alarm.

Det havde jeg ikke set komme netop fra TV 2.

I NORDJYSKE (torsdag 7.11.) omtales i forbindelse med Mette Frederiksens tale på Landsbrugs og Fødevare mødet også ”de hidtil usete lidelser”, men her er der ingen omtale af den modsatte opfattelse.

DR havde en reportage om skovbrandene i Californien, hvor Steffen Kretz med alvorlig mine fortalte, at det var menneskelig påvirkning af klimaet, der medførte disse ødelæggende begivenheder.

Der var ikke én eneste reference til andre meninger om dette.

Kretz kunne, hvis han var en dybdeborende og saglig journalist, have læst, hvad Krystal Becham fra Little Hoover Comission skriver i Washington Examiner (8.10.):”Vores skove er dramatisk overbefolkede. Der er nogle steder, hvor der er fire gange så mange træer, som der skulle være. De kan ikke få vand nok, og så bliver de mere følsomme overfor tørke, insekter og sygdomme og dør og så er brandfaren stor”.

Da den sidste alarmerende rapport fra FN’s klimapanel kom for et stykke tid siden, udbrød klimaministeren på rc: ”Nu er der ingen tvivl om at menneskeheden påvirker klimaet. Nu skal vi handle, og det skal gå stærkt”.

I forbindelse med diskussionen om NOx-afgiften omkring Aalborg Portland siger Sofie Carsten Nielsen fra de Radikale: ”Vi har sindssygt travlt, og vi smadrer vores klima, hvis vi ikke tager initiativer nu”.

Politikernes løsning er en reduktion i CO2 udledningen på 70 pct.

Der er ingen politikere, der overhovedet ved, hvad det indebærer af omkostninger og omlæggelse af livsstil, hvis dette mål skal nås. I det hele taget viser historien, at CO2 ikke har påvirket de store svingninger i temperaturerne.

For 150 millioner år siden var jorden i en frysehustilstand, selv om CO2-indholdet i luften var meget højt (4000 ppm mod nutidens 400 ppm)(Krüger: Klimamyten).

Hvis vi vil have oplysninger om vejrforhold, der ikke stemmer overens med den alarmistiske opfattelse af klimaændringer, så hjælper det ikke at konsultere danske medier. Her omtales stort set ikke nogen fænomener, der modsiger tidens trend.

Her må man tage Google til hjælp. Heldigvis er der mange medier og mennesker jorden rundt, der villigt deler artikler og reportager om klima og vejr.

Fra bladet Electroverse kan nævnes, at stort set hele Canada er dækket af sne på nuværende tidspunkt. Det er ikke sket siden 1997.

Snedybden i Finland for oktober er ikke set så stor de sidste 60 år. Minimumstemperaturerne er også ekstremt lave.

Regioner i Rusland har rekorder i snemængder for oktober.

Dele af USA har nærmest været i dybfrysen oktober måned. Snemængderne i Milwaukee har slået en 100 år gammel rekord.

I Australien er en 100-årig gammel rekord slået, hvad angår lave temperaturer.

Disse lave temperaturer og snerekorder stemmer overens med solpletteorien. Hver gang der er en ændring i solens aktivitet, så er der også en ændring i vejr og klima. (Svensmark). FN’s klimapanel negligerer Svensmark totalt. Jeg kunne nævne utallige flere oplysninger fra de medier man kan Google sig frem til.

Udsigten til klimaforandringen har fået hele verden på den anden ende, og politikerne taler om gigantiske investeringer.

Mon ikke det var på tide, at beslutningstagerne undersøger klimaproblemet til bunds og tage hensyn til alle opfattelser. Det skylder man menneskeheden, før man i værste fald bruger milliarder af kroner på noget, der om 10 år kan betegnes som spild. Fra medierne kan man, trods enkelte lyspunkter, ikke for vente saglig og dybdeborende journalistik, men så vil jeg opfordre til at bruge Google. Her kan man få alle de oplysninger, der bevidst bliver udeladt af den toneangivende dagspresse.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.