DEBAT Sundhed

Hvor bliver det nære sundhedsvæsen af?

Dette er et debatindlæg: Indlægget er alene udtryk for skribentens holdning. Alle indlæg skal overholde straffelovens og de presseetiske regler. Du er også velkommen til at sende en mail med din mening til os.

Af Kirsten Moesgaard,fhv. regionsrådsmedlem, byrådsmedlem (UP) i Vesthimmerland, medlem af sundhedsudvalget, Engvej 2, 9640 Farsø. post@advokatmoesgaard.dk www.advokatmoesgaard

REGION:Nu er vi kommet til det punkt, hvor lighed i sundhed skal indføres også for borgerne i Himmerland.

Jeg mangler, at regionsrådsformand Ulla Astman havde haft det som et vigtigt punkt i sit nytårsindlæg (Frie Ord 30.12.). Der mangler en klar tilkendegivelse om, at 2020 er det år, hvor alle akut indlagte borgere i Himmerland skal indlægges i fællesakutmodtagelsen i Aalborg.

Sundhedsstyrelsen har mig bekendt ikke ændret på, at akut syge skal indlægges i en fælles akutmodtagelse, hvor specialerne er til stede.

Der tales med patos om ”det nære sundhedsvæsen”. Men, spørger jeg: ”hvor bliver det af?” Vi har i Vesthimmerland ingen lægevagt. Praktiserende læger er krumtappen i det nære sundhedsvæsen. Det er regionen, der har pligten til at sørge for, at der er dækning i hele regionen, og at ydernumrene er besatte. Det er et område, hvor regionen i en årrække har svigtet. Det fremgår af NORDJYSKE, at ”ældre mennesker, typisk fejler mange ting på én gang”. Netop derfor skal også de såkaldte ”ældre” indlægges på det sted, hvor der hurtigt kan stilles en diagnose af kompetente speciallæger, så den korrekte behandling kan påbegyndes straks, så alle - også den ”ældre” - hurtigt kan udskrives for at blive rask i eget hjem – med hjælp fra den praktiserende læge i samarbejde med den kommunale syge- og hjemmepleje. Det er hele tanken bag det nære sundhedsvæsen.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.