Debat samfund

Krise er som sejlads i smalt og klippefyldt farvand

Dette er et debatindlæg: Indlægget er alene udtryk for skribentens holdning. Alle indlæg skal overholde straffelovens og de presseetiske regler. Du er også velkommen til at sende en mail med din mening til os.

Af Palle Birkholm,Fiskervej 9, Slettestrand, 9690 Fjerritslev. pallebirkholm@live.dk, www.pallebirkholm.dk

KRISEHÅNDTERING:Der sejler et skib i et smalt, klippefyldt farvand.

Kaptajnen står ved roret med bind for øjnene og store hørebøffer på. Kaptajnen er ny i faget og har aldrig været her før.

Ingen har været her før.

Indtil videre er alt gået ret godt, da der i hørebøfferne er kommet råd og vejledning fra kompetente folk. Fra nogle med kendskab til vand og strømme, fra nogle vindkyndige, fra skibskyndige, men også fra mindre kompetente: de, som mener, at de har betalt skibet, fra de motorsagkyndige, fra dem, der skal udbedre de skader, der opstår på skibet, fra nogle, der fortæller kaptajnen, hvordan passagerene bør orienteres, fra dem, der gerne selv ville have sejlet skibet og ikke mindst fra helt utroligt mange passageger - også udstyret med bind for øjnene og hørebøffer - der alle mener at vide, hvad der bør gøres.

På det smalle farvands bredder står der også mange og råber deres mening om, hvad der er gjort forkert, for tidligt, for sent, hvad der burde være gjort, og hvad der nu må gøres.

Indimellem bliver alle spurgt, om de er enige om kursen.

Alle svarer ja.

Kursen fortsætter, men pludseligt opdagede skær dukker op, skibet ledes udenom, og alle råber og skriger det samme, som de gjorde for et øjeblik siden.

Hvordan end denne odyssé vil ende, vil protesterne hagle ned over såvel kaptajn som besætning.

Det gik for langsomt, for hurtigt, forkert. Skibet var ikke prioriteret højt nok, passagerne var ikke prioriteret højt nok. Skibet var for ramponeret, for mange passagerer var gået til.

Det var for dyrt, for egenrådigt, for uklart – forkert, forkert.

At kaptajnen så er en kvinde, har ikke gjort sejladsen nemmere.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.