Landbrug, Støjberg, MeToo – verden er af lave

Af Poul Erik Andreasen,byrådsmedlem (S), i Brønderslev Kommune, Nørregade 30, 9330 Dronninglund, bypea@99454545.dk

Donald Trumps mest benyttede ord er fake news. Det er hurtigt indgået i det danske sprog i stedet for det gode, gamle ord ”løgnehistorier”.

Desværre bliver fake news mere og mere udbredt.

Jeg skal nøjes med at uddrage tre aktuelle eksempler:

Det første er den standende debat om landbrugets forurening, især af grundvandet.

Hver gang man udvider søgninger efter giftstoffer i grundvandet, dukker der flere og flere af landbrugets sprøjtegifte op i prøverne. Også af nogle, som stadig er i brug. Det mobiliserer hver gang de ældre, velbeslåede landmænd i u-bæredygtigt landbrug i en offensiv for at forsvare deres hævdvundne ret til at forurene.

Lørdag var hele tre af slagsen, Ulrik Lunden, Peter Jensen og Bent H. Knudsen på barrikaderne. Deres fake news består i at skyde skylden for grundvandsforureningen på vejsalt, bildæk og overfaldsbygværker ved rensningsanlæg. De tre typer har naturligvis en andel af forureningen, men den er lille.

Forureningen fra overfaldsbygværker bliver hvert år reduceret ved, at der sker separatkloakering i byerne. Som byboerne i parentes bemærket betaler for i dyre domme.

De fleste forstår problematikken, men det er imponerende, at de velbjærgede landmænd i ”u-bæredygtigt landbrug” gider blive ved med at sprede fake news for at undgå en beskeden indtægtsnedgang.

Glæd jer i stedet over, at I i mange, mange år har fået lov til at forurene gratis.

Et andet emne er rigsretssagen mod Inger Støjberg.

Her er der stadig hardcore Venstre-folk, som gerne bruger fake news for at hvidvaske Støjberg for hendes lovstridige behandling af 23 flygtningeægtepar og hendes løgn overfor folketinget.

Det mest grelle eksempel kommer fra Flemming Jansen (23.1.). I sin forklaring skriver han, at de kvindelige parter var under 18 år og gift med endda meget ældre mænd.

Det er til overflod belyst af kommissionen, af Folketingets juridiske kontrollanter og af Venstres egne juridiske kontrollanter, at sagen forholder sig anderledes.

Der var ikke tale om tvangsægteskaber, tværtimod. Kvinderne var flygtet fra tvangsægteskaber med gamle mænd sammen med den mand, hun ønskede at gifte sig med.

Nogle havde børn eller var gravide. De blev lovstridigt adskilt af Inger Støjberg, til trods for, at hun snesevis af gange var advaret af embedsmændene.

Flemming Jansen skammer sig til at beskrive forløbet som “beklageligvis skete der en administrativ fodfejl”. Man skal være ualmindelig enøjet for at bruge den beskrivelse, men det er Jansen jo også, endda generelt.

Det er altid nedslående at opleve, at personer som samfundet har betalt en dyr uddannelse for, og som har undervist unge, at de misbruger deres viden så groft som Jansen.

Endelig ser man det mærkelige fænomen, at Jes Dorph-Pedersen og Jens Gaardboe har fået en Facebook-fangruppe på 40.000 personer, efter at de er fyret fra TV 2 for “upassende adfærd” over for kvindelige praktikanter.

Det, der har været fremme om Jes Dorph-Pedersens “upassende adfærd”, er ikke i letvægtsklassen.

Det kan så undre, at de 40.000 personer, nok mest mænd, som kun kender de fyrede fra fjernsynet, helt kritikløst vil forsvare deres handlinger.

Havde det været en bagersvend , der havde taget på bagerjomfruen, ville der sikkert ikke være i nærheden af 40.000 fans på Facebook.

Ak ja, verden er af lave.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.